Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları, devam ediyor son 24 saat içinde ise dehşet verici bir boyuta ulaştı. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. İsrail'in son 24 saat içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 66 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 138 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada, 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen Filistinli sayısının 34 bin 454'e, yaralı sayısının ise 77 bin 575'e ulaştığı belirtildi. 

Mısır, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olacak Mısır, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olacak

Ayrıca, açıklamada enkaz altında kalan ve yollara ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı birçok ölünün olduğuna da vurgu yapıldı. Bu durum, Gazze'deki acil tıbbi yardıma erişimde yaşanan zorlukların ve insanların yaşamsal önemdeki yardıma ulaşmasının engellenmesinin trajik bir örneği olarak dikkat çekiyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik sistematik saldırıları, bölgedeki barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ederken uluslararası toplumun bu konuda daha etkili bir şekilde müdahale etme çağrıları artıyor.