Dünya

İsrail ordusu: Nasrallah öldürüldü

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut'taki hava saldırısında öldüğünü açıkladı.

Abone Ol

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın dün Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldüğünü duyurdu. IDF, Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiye bölgesinde dört binaya yönelik ağır bir hava saldırısı gerçekleştirmişti. Saldırının, Hizbullah ana karargâhını hedef aldığı ve Nasrallah'ın doğrudan vurulduğu iddia edilmişti.

Ancak Nasrallah’ın durumu hala belirsizliğini koruyor. Hizbullah'a yakın kaynaklar, liderlerinin hayatta olduğunu belirtirken, İran'ın Tasnim haber ajansı da Nasrallah’ın güvende olduğu yönünde bilgi verdi. İranlı üst düzey bir yetkili ise Tahran’ın Nasrallah’ın durumunu yakından takip ettiğini açıkladı.

İsrail'in Ekim ayından bu yana Beyrut’a düzenlediği en güçlü saldırılardan biri olarak kaydedilen operasyonda, dört apartman bloğu tamamen yıkıldı. Enkaz altında yaklaşık 400 kişinin mahsur kaldığı bildiriliyor.

Öte yandan, İsrail’in şiddetli saldırısında Hizbullah Lideri Nasrallah’la birlikte kızının da öldüğü bilgileri geliyor.

Bombalamanın yapıldığı dün akşam saatlerinden beri kesin bir açıklama yapmayan Hizbullah kaynakları, Nasrallah’ın ölüp ölmediğiyle ilgili ilginç bir açıklama yaparak; “İnkar etmiyoruz, doğrulamıyoruz” dedi.

İsrail: Yüksek alarm durumundayız

Bu arada İsrail ordusundan bir açıklama daha geldi. Açıklamada; “Yüksek alarm durumundayız. Gerilimin daha da genişlemesine hazırız” denildi.

AYRINTILAR GELİYOR...