Ayşenur’u katleden İsrail dünya çapında kınandı Ayşenur’u katleden İsrail dünya çapında kınandı

İspanya'nın Filistin Devleti'ni resmen tanıdığını duyurmadan bir gün önce, İsrail İspanya'nın Kudüs'teki Konsolosluğu'na çeşitli kısıtlamalar getirmişti. İspanya, bugün sabah saatlerinde Kudüs'teki konsolosluğuna uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını talep etti. Ancak, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İspanya'nın bu talebini reddettiklerini belirtti.Katz,

“İsrail, İspanya’nın tek taraflı Hamas liderliğindeki Filistin devletini tanıma kararı ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Yolanda Diaz’ın İsrail’i yok etme ve yerine Filistin devleti kurma yönündeki antisemitik açıklamaları karşısında sessiz kalmayacak” dedi.

“İsrail’in ulusal güvenliği tehdit teşkil ediyor”

İsrailli Bakan,

“Kudüs’teki İspanya Konsolosluğu ile Filistin Yönetimi’ndeki bireyler arasındaki herhangi bir bağlantı İsrail’in ulusal güvenliği tehdit teşkil ediyor ve tamamen yasaklanmıştı. Bu kuralları sıkı bir şekilde uygulayacağız. Eğer herhangi bir ihlal yaşanırsa İsrail’in Kudüs’teki Konsolosluğunun kapatılmasına varan ek önlemler alınacaktır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: iha