Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı

İsrail, BM'ye kızıyor sivilleri öldürüyor

Son iki hafta içerisinde özellikle okullara yönelik saldırılarını arttıran işgal ordusu, önceki gün ve dün Nusayrat'taki mülteci kampını ve iki ayrı UNRWA okuluna saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 30'dan fazla Filistinli şehit oldu. 

BM ve bölgede bulunan BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) hazırladığı raporlarda ortaya çıkan ve kayda giren işlediği savaş suçları İsrail'i daha da saldırganlaştırdı. 
"Hamas yetkililerine operasyon" düzenlediği iddiasıyla, hastaneleri, ibadethaneleri ve okulları hedef alan İsrail binlerce sivil katletti. İsrail'in düzenlediği bu operasyonlar BM yetkililerince raporlaştırılarak savaş suçları listelendi.
Uluslarası mahkemelerde yargının delil olarak kabul ettiği bu raporların hazırlanmasında emeği olduğunu düşündüğü, kuruluşun çalışanları ve sivillerin sığındığı kurum binaları işgal ordusunun direk hedefi oldu. 
İşgalci İsrail'in Gazze'de öldürdüğü BM çalışanı sayısı Mayıs ayında yapılan açıklamaya göre 188'e yükseldi.
Ayrıca İsrailli yetkililer, bu saldırılarla birlikte BM'nin üst düzey yetkililerini basın ve  sosyal medya aracılığıyla tehdit içerikli söylemlerle hedef aldı.


İsrail, 10 bine yakın Filistinli öğrenciyi öldürdü 

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, işgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda on bine yakın öğrencinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 
Bakanlığın verilerine göre, Gazze Şeridi'nde 8 bin 572'den fazla öğrencinin hayatını kaybetti, 14 bin 89 öğrenci de yaralandı. 
İşgal altındaki Batı Şeria'da da da Filistinli 100 öğrencinin hayatını kaybettiği, 494 öğrencinin yaralandığı, 349 öğrencinin de gözaltına alındığı kaydedildi.
Ayrıca, Gazze ve Batı Şeria'da 497 öğretmen ve idarecinin hayaını kaybettiği, 3 bin 402 öğretmen ve idarecinin  de yaralandığı aktarıldı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da 109'dan fazla öğretmen ve idarecinin İsrail askerlerince gözaltına alındığı belirtildi.
 

Editör: Burçin Çelikkol