Dünya

İsrail Beyrut'a saldırdı! Hizbullah'tan açıklama...

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı düzenledi. 356 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda Hizbullah üst düzey isimlerinden Ali Karaki'nin öldürüldüğü haberini Hizbullah yalanladı.

Abone Ol

İsrail, Beyrut’un Dahiye bölgesine yönelik bir füze saldırısı düzenledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, “İsrail’in kuzeyinden tahliye edilen halkın evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Reuters’a göre, saldırının hedefinde Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden Ali Karaki vardı. Ancak Al Jazeera’ye konuşan bir Hizbullah yetkilisi, Karaki’nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırıdan etkilenmediğini belirtti.

356 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü ülkenin güneyine yapılan saldırılarda ölü sayısının 356’ya yükseldiğini, yaralı sayısının ise bin 246 olduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en “kanlı günü” yaşadıklarını söyledi.

Lübnan sınırında yaşayan 60 bin kişi, 7 Ekim saldırılarının ardından evini terk etmişti.

İsrail ordusu: Binden fazla hedef vuruldu

İsrail ordusu, son 24 saat içinde Lübnan’ın güney ve doğu bölgelerinde bin 400’den fazla çeşit mühimmat kullanarak bin 100 hedefi vurduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçları yaklaşık 650 saldırı gerçekleştirdi. Hizbullaha ait binalar, araçlar ve altyapı hedef alındı.

Hizbullah: Ali Karaki hayatta

İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısının ardından Hizbullah, güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin öldüğü iddialarını yalanladı.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'yi hedef aldığına dair çıkan haberlerin ardından Hizbullah açıklama yaptı. Hizbullah, saldırının ardından Karaki'nin hayatta olduğunu ve güvenli bir yere taşındığı bilgisini verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Siyonist düşmanın Ali Karaki'ye suikast düzenlediği iddialarına ilişkin olarak, iyi ve sağlıklı olduğunu, güvenli bir yere taşındığını teyit ediyoruz.