93 yaşında hayata gözlerini yuman İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun sevenlerini üzdü. Ömrünü İslam'a adayan bir lider olarak bilinen Ustaosmanoğlu bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Torunu ölüm haberini paylaştı

Vefat haberini, torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular" şeklindeki notunu paylaştı.

https://twitter.com/mfustaosmanoglu/status/1539752162103906305

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölüm haberini öğrendiğinde sosyal medyadan İsmailağa Cemaati Lideri için 'mekanı cennet olsun' şeklinde dileklerini aktardı. Erdoğan, "Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu
https://twitter.com/RTErdogan/status/1539878370317635584

Devlet büyükleri taziye mesajları atmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nda görev yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, cemaat lideri için taziye mesajlarını sosyal medyadan paylaştı. Altun, "MahmutUstaosmanoğlu Hocamızın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendilerine Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1539888065019273216

Cenaze namazının ise cuma namazına müteakiben Fatih Camii’nden kalkacağı bildirildi. İsmailağa Cemaati ise 'Sevgili Şeyhimiz' ifadeleri ile sosyal medyadan cenaze namazı için çağrıda bulundu.