'Değişim' mesajlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Ahlatlıbel'de görüşmüştü.
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında görüşmeye ait olduğu belirtilen bazı diyalogları aktardı.
Kılıçdaroğlu'nun 1.5 saat süren görüşmede, İmamoğlu'na doğrudan "Genel Başkan olmak istiyor musunuz?" sorusunu yönelttiğini belirten Saymaz, İmamoğlu'nun yanıtını ise şöyle aktardı:
"Tabii ki olmak isterim. Değişim olmazsa yerel seçimleri kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak değişimi en kısa sürede yapmamız lazım."
"İSTANBUL NE OLACAK?"
Bunun ardından Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul ne olacak?" sorusunu yönelttiğini köşesinde yazan Saymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"CHP lideri, İmamoğlu'na İBB'ye odaklanmasını söyledi. İBB Başkanlığına tekrar aday olup kazanmasını ve belediye meclisinde çoğunluğu almasını salıkverdi. 'Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz' ifadelerini kullandı.
"DEĞİŞİM OLMADAN İBB DE SIKINTIYA GİRER"
Saymaz, İmamoğlu'nun bu sözlere "Değişim olmadan İBB de sıkıntıya girer" şeklinde yanıt verdiğini söyleyerek, şunları aktardı:
"İmamoğlu'nun yol haritasını dün Kılıçdaroğlu'na yolladığı öne sürülüyor. Bu metinde İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'dan önümüzdeki pazartesi ya da salı günü grup toplantısında, "Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağım" açıklaması yapmasını istiyor. Bundan sonraki sürecin elbirliğiyle yürütülmesini öneriyor."