Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in görüşmesinin dünya basınına yansımasını Samimi Haber’e değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi İsmail Erdem, “AK Parti ile sağdan da soldan da işbirlikleri olabilir. Özgür Özel Türkiye ittifakı kuracaksa bu AK Parti merkezli ittifaktır. Cumhur ittifakının varlığı elzemdir. Görüşme ülkemizde iç barışın, huzurun varlığı açısından önem teşkil ediyor. Bunun dışarıya yansıması da tabii olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP ziyareti, dünya basınında dikkat çekerken Almanya merkezli Aussiedlerbote medya organı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘değişiklik yapmaya hazır olduğunun sinyalini verdiğini’ belirtti. Avrupa ağırlıklı yayın yapan medya organı Euronews haberinde “Muhalefet liderlerinin, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri ile başlayan siyasi yumuşamada bir adım daha atıldı” denildi.

Bulgaristan Haber Ajansı BTA ise haberini “Salı günkü toplantı aslında Erdoğan'ın Özel'in geçen ay kendisine gerçekleştirdiği, yapıcı ve verimli bir atmosferde geçen ziyarete bir iade ziyareti niteliğinde” ifadeleriyle verdi.

Ziyaretin dünya basınına yansımasını Samimi Haber İstihbarat Şefi Arzu Erdoğral’a değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi İsmail Erdem, "AK Parti ile sağdan da soldan da işbirlikleri olabilir. Özgül Özel beyefendinin dün bir ifadesi oldu. Biz Türkiye İttifakı peşindeyiz diye. Türkiye ittifakı kuracaksa bu AK Parti merkezli ittifaktır. Bu zaten mevcuttur. Cumhur ittifakının varlığı, yaşaması, onun sürekliliği de elzemdir çünkü karşılıklı bir vefa borcudur. Ülkenin de istikbali açısından önemlidir. Netice de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı Cumhur İttifakı diye iki aday yarıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı temsilcisi olarak oradan Cumhurbaşkanı seçildi. Bu da CHP Genel Başkanı ile görüşmesine engel değil veya farklı küçük partilerin de liderleriyle yarın görüşebilir. Olmalıdır da… Bu da hiç sıkıntı değil. Ülkemizde iç barışın, huzurun varlığı açısından önem teşkil ediyor. Bu da hiç sıkıntı değil. Ülkemizde iç barışın, huzurun varlığı açısından önem teşkil ediyor. Bunun dışarıya yansıması da tabii olacaktır. Bundan memnun olanlar var, memnun olmayan taraflar olabilir.  Çünkü ülkemizin birliği birçok batılı emperyalist ülkeleri tedirgin eder. Bu anlamda dikkat çekmiş olabilirler. Bir kısmı da dostluk ifadesi olarak bu cümleleri dizmiş olabilir. Bizde olumlu karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan Görüşmesi-2

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNDEN GELEN İNSANLARIZ

AK Parti’nin kuruluşu itibari ile 14 Ağustos 2001 kuruluş tarihimiz. O günden bugüne AK Parti izlemiş olduğu siyaset ile tüm siyasi partilere yönelik her zaman diyalog içerisinde kalmayı öncelemiş ancak ülkemizde oluşan siyasi hareketler doğuşları hep ideolojik olmuştur. Yani sağ tarafta var, sol tarafta var, merkezde var. İdeolojik doğumlar olduğu için de AK Parti Merkez Parti. AK Parti’nin doğuşu başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çekirdek ekibi ve biz dahil milli görüş hareketinden gelen insanlarız. 

Pençe-Kilit bölgesinde 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi Pençe-Kilit bölgesinde 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi

AK PARTİ İLE SAĞDAN DA SOLDAN DA İŞBİRLİĞİ OLABİLİR

Ancak 14 Ağustos itibari ile Türkiye’de çok farklı daha önceki dönemler siyasi partilerde hizmet yapan parti kurucumuz var olmuştur. Uzun yıllar birlikte siyaset yapmışız ve Türkiye’nin merkez partisi olmuşuzdur. 

AK Parti’ye sağdan dan soldan da yaklaşmalar, işbirlikleri olabilir mi olabilir. Şu anda dünya farklı bir istikamete doğru gidiyor. Özellikle Avrupa ülkeleri 3. Dünya Savaşı çıkar, çıkacak diye tedirginler. Bununla ilgili birçok batılı Avrupa ülkelerinin yetkilileri açıklamalar yapıyor. Diyoruz ABD doğrudan Rusya’ya müdahil mi olacak? Malum Rusya ile Ukrayna savaşı ABD ve Avrupa destekli olarak senelerdir devam ediyor. Böyle bir süreçte de ülkemizde milli birliğin sağlanması, önceliğinde siyasi partilerin diyalog içerisinde olması, vatandaşlarımızın birbirleri ile sokakta da olsa selamlaşıp konuşabilmeleri çok önemlidir.” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bazen tabandan ses gelir. Aşağıda vatandaş kendi arasında köyde, kasabada, şehirde, sokakta, şehirde, pazarda bir arada yaşarken partilerin üst yöneticileri de bir masa etrafında çay içebilmelidir, diyalog içinde olmalıdır diye vatandaştan gelen, taleptir serzeniştir.  Bu her zaman var olmuştur. Geçmiş dönemlerde siyasi partilerin genel başkanları birbirlerine selam vermez durumdaydı. 80-90 öncesi 70’li yıllar… Eski siyaset dönemlerine baktığımız zaman herkes kılıcını çekmiş durumdaydı. Ama siyasi rekabet her zaman var olacak. Bu demokratik bir haktır. Siyasi partiler kurulacaktır. Farklı farklı fikirleri, düşünceleri temsil edeceklerdir. Ancak bu partilerin, parti yöneticilerinin bir araya gelmesine engel değildir. 

TÜRKİYE İTTİFAKI KURACAKSA AK PARTİ MERKEZLİ İTTİFAKTIR

Şunun da altını çizmek gerekir; Özgül Özel beyefendinin dün bir ifadesi oldu. Biz Türkiye İttifakı peşindeyiz diye. Türkiye ittifakı kuracaksa bu AK Parti merkezli ittifaktır. Bu zaten mevcuttur. Onun için AK Partinin varlığı Türkiye’nin teminatıdır. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın her siyasi parti liderine kapıyı açması, diyalog içine girmesi doğal bir sonuçtur. Neticede TC Cumhurbaşkanıdır. Bunları da yan yana koyduğumuz zaman özellikle dünya da konjonktürel olarak gelişmelere bakıldığı zaman küresel sistemin bazı dayatmalarına karşı da içeride milli birliğin tesisi çokça önemlidir. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Özel ile görüşmesini de bu anlamda değerli buluyoruz. 

Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan Görüştü

CUMHUR İTTİFAKININ YAŞAMASI ELZEMDİR

Bir tarafıyla da Cumhur ittifakının varlığı, yaşaması, onun sürekliliği de elzemdir çünkü karşılıklı bir vefa borcudur. Ülkenin de istikbali açısından önemlidir. Netice de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı Cumhur İttifakı diye iki aday yarıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı temsilcisi olarak oradan Cumhurbaşkanı seçildi. Bu da CHP Genel Başkanı ile görüşmesine engel değil veya farklı küçük partilerin de liderleriyle yarın görüşebilir. Olmalıdır da… Bu da hiç sıkıntı değil. Ülkemizde iç barışın, huzurun varlığı açısından önem teşkil ediyor. Bunun dışarıya yansıması da tabii olacaktır. Bundan memnun olanlar var, memnun olmayan taraflar olabilir.  Çünkü ülkemizin birliği birçok batılı emperyalist ülkeleri tedirgin eder. Bu anlamda dikkat çekmiş olabilirler. Bir kısmı da dostluk ifadesi olarak bu cümleleri dizmiş olabilir. Bizde olumlu karşılıyoruz.

Editör: Haber Merkezi