İlk olarak Kazıklı Mahallesi'nde 12 Şubat'ta meydana gelen olayda, başıboş köpeklerin mahalle sakinlerine saldırması üzerine harekete geçen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yakalanan köpekleri incelemek üzere Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdi. Yapılan incelemeler sonucunda köpeklerin kuduz olduğu belirlendi.

Benzer bir durum 24 Mayıs'ta Yolbaşı Mahallesi'nde yaşandı. Burada da vatandaşlara saldıran köpeklerin kuduz hastalığı taşıdığı tespit edildi. Bunun üzerine, Yolbaşı Mahallesi'nde de karantina uygulaması başlatıldı.

Kazıklı Mahallesi'nde 12 Şubat'ta başlayan karantina süreci devam ederken, Yolbaşı Mahallesi'nde 24 Mayıs itibarıyla karantina uygulanıyor. Mahallelerin girişine "Bu mahallede kuduz vakası görülmüştür" yazılı tabelalar asıldı.

İslahiye Belediyesi, kuduz vakası tespit edilen mahallelerde 6 ay boyunca karantina uygulanacağını ve gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşlara İslahiye Devlet Hastanesi'nde kuduz aşısı yapıldı.

Hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı mahallelerde, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kapsamlı bir aşılama çalışması başlatıldı. Bölgedeki önlemler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İslahiye Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından titizlikle yürütülüyor.

Koruma altındaki 170 bin kaplumbağa denize kavuştu Koruma altındaki 170 bin kaplumbağa denize kavuştu

Mahalle sakinlerinin güvenliği için başlatılan bu kapsamlı tedbirler, halk sağlığını koruma amacıyla aralıksız olarak devam edecek.

Editör: Elif Erbay