Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti

El-Nakla, Ukraynalılara uygulanan vize programı sayesinde birçok kişinin savaştan kurtulduğunu belirterek, "Özellikle İngiltere'de aile üyeleri bulunan Gazzelilerin de aynı hakka sahip olması gerek." değerlendirmesinde bulundu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "soykırım" olarak nitelendiren El-Nakla, "İlk kez ders kitaplarında okuduğumuz soykırımı gerçek zamanlı görüyoruz." ifadesini kullandı.

İSRAİL ZORLUK ÇIKARMIŞ

El-Nakla, Kasım 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın çağrısıyla toplanan ve ateşkes isteyen lider eşleri zirvesine katıldığını, Türkiye'nin geçici koruma statüsü vereceği Gazzeli aile üyelerinin listesini İsrail'e ilettiğini, kendi kardeşi ve ailesinin isimlerinin de bulunduğunu ancak İsrail'in daha sonra kardeşinin adını listeden sildiğini belirtti.

Bu nedenle yalnızca yengesi ve 4 yeğeninin Gazze'den çıkarıldığını ve Türkiye'ye götürüldüğünü kaydeden El-Nakla, "Güvende oldukları için çok mutluyum. Kardeşim, çocuklarını kurtardığımız için bize sürekli teşekkür ediyor." ifadelerini kullandı.