İş kuran engelli vatandaşlar hibe desteğinden yararlanması için gerekli şartları yerine getirmesi gerekir. İş kuran engellilere hibe için gerekli şartlar nelerdir? araştırması içerisine girenler için öğrenmek istedikleri tüm bilgilere yer verdik. Böylece iş kuran engellinin de hibe için hangi taşıması gerektiğini bileceği gibi şartlara uygun olması halinde ise yararlanmak içinde başvurularını kolayca yapacaklardır. İş kuran ve hibe desteği almak isteyen engelliler için gerekli şartlar hakkında şu şekilde bir açıklama yapabilmemiz mümkündür:
  • Bedensel ve zihinsel açıdan en az %40 oranında engelli raporunun olması istenen şartlardan biridir.
  • İşkur’a engelli kaydının olması
  • 18 yaşının dolması
  • Hiçbir şekilde emekli olmamanız hibe desteğinden yararlanmanız içinde aranılan en önemli şartlar arasında yer alır.
İş Kuran Engellilere Hibe İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Engelli Hibe Desteğinden Kimler Yararlanabiliyor?

%40 engelli raporuna sahip olan engelli iş kuran bireyler, bu destekten yararlanma hakkına sahip olacaktır.  Hibe başvuru işlemlerini gerçekleştirmek isteyen engelli kişiler başvurularını nasıl yapacak olduklarını öğrenmek ister. Engelli hibe desteği başvuru işlemlerinizi e- devlet üzerinden sorunsuzca yapabilmeniz mümkündür. İş gücünden %40 oranında yoksun ve hiçbir şekilde emekli olmamış olan engelli vatandaşlar iş kurma aşamasında hibe desteğinden yararlanabilecektir. Bu sayede işini kurarken finansal anlamda herhangi bir istemediği sıkıntılarla karşılaşmayacaktır. Şartları kapsadıklarına dair belgeyi hazırlayan iş kuran engelli vatandaşların aynı zamanda İŞKUR kaydı olmasına da dikkat etmeleri gerekecektir.

İşkur Engelli Hibe Alma Yolları

İşkur ile engelli hibe desteğinden sıkıntısız şekilde yararlanabilmeniz mümkündür. İş kurmak isteyen engelli vatandaşların ellerinde yeterli düzeyde bir finansman güç olmadığı durumlarda ise İŞKUR tarafından hibe desteği sağlanmaktadır. Tabi bu hibe desteğiyle ilgili olarak bir pürüz çıkmadan yararlanmanız içinde hangi şartları taşımanız gerektiğinizi de bilmelisiniz. İşkur hibe desteğinden yararlanmak adına il Müdürlüklerine giderek başvuru beyanında bulunabilirsiniz.  İş kuran engellilere hibe için gerekli şartlar nelerdir? eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri halinde ise hibe desteği verilecektir. Ne kadar hibe verilecek olduğunu merak eden engelli iş kuracak olan vatandaşlar içinde 65 bin olduğunu söylemeliyiz.