Dünya

İran'dan İsrail'e: Yine vururuz

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, İsrail’in ABD’nin “THAAD” sistemlerini güvenmesinin hata olduğunu söyledi. Füze kalkanlarının İsrail için güvenilir olmadığını belirten Selami, “Biz o kalkanları aşarız ve bunu size gösterdik” dedi. Selami, İsrail’in olası İran saldırısına da acı bir karşılık vereceklerini vurguladı.

Abone Ol

Beyrut'ta İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıda öldürülen İranlı general Nilfurşan'ın cenaze törenine katılan İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, İsrail'i hedef aldı.

Selami, konuşmasında “Düşmanlar, Şehit Heniyye, Şehit Seyyid Hasan Nasrullah ve Hacı Abbas Nilfuruşan'ın intikamının alınmayacağını sandılar. Ama Gerçek Vaat 2 devreye girdi.” dedi.

"THAAD'a güvenmek bir hata"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, ABD’nin İsrail’i savunmak için bu ülkeye getirdiği “THAAD” hava savunma sistemlerini değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi:

THAAD sistemine güvenmek bir hata.  Füze kalkanlarına güvenmeyin, o kalkanlar sizin için güvenilir bir savunma değildir, biz o kalkanları aşarız ve bunu size gösterdik. Gerçek Vaat 2 operasyonu, sadece küçük bir uyarıydı. Siz, bizim gücümüzün sadece küçük bir kısmını gördünüz.

"Yine vurmakta tereddüt etmeyiz"

Selami, olası saldırı konusunda İsrail’i uyardı.

Selami, ayrıca “Ne kadar savunmasız olduğunuzu biliyoruz, siz de biliyorsunuz.  Eğer bize ya da bölgedeki hedeflerimize saldırırsanız,  herhangi bir noktaya saldırırsanız, sizi yine acı bir şekilde vururuz. Bunda tereddüt etmeyiz. Kararlarınızı dikkatlice verin.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsfahan’da toprağa verilen Nilfurşan’ın cenaze törenine katılan İran halkı ellerinde Filistin, Lübnan ve Hizbullah bayrakları taşıdı.

Törende ABD karşıtı sloganlar da atıldı.