Dünya

İran İsrail'e balistik füzelerle saldırdı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İran'dan atılan roketler nedeniyle tüm İsrailli sivillerin sığınaklarda olduğunu belirtti. Demir Kubbe birçok noktada başarısız olurken Tel Aviv ve Kudüs çok sayıda hedef isabet aldı.

Loading...

Abone Ol

İsrail ordusu İran'dan İsrail'e doğru balistik füze fırlatıldığını bildirdi.

Reuters'ın haberine göre Tel Aviv'de hava saldırısı sirenlerinin çaldığı ve Kudüs'te de uyarı sirenlerinin devreye girdiği belirtildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İran'dan atılan roketler nedeniyle tüm İsrailli sivillerin sığınaklarda olduğunu belirtti.

İran'ın İsrail'a karşı başlattığı füze saldırısında İsrail'e atılan füzeler Gazze semalarında görüntülendi. İsrail'de sirenler çaldı, Demir Kubbe aktive edildi. Tel Aviv dahil birçok kentte İran füzeleri görüntülendi.

Öte yandan Tel Aviv ve Kudüs'ten gelen görüntülerde İran'ın füzelerinin birçok noktada hedefe ulaştığı, Demir Kubbe'nin başarılı olamadığı görüldü.

200 Füze, yüzde 80 isabet

İsrail, İran'ın attığı füzelerin çoğunun Demir Kubbe tarafından engellendiğini iddia ederken, İran 200 balistik füzeyi İsrail'e attığını ve yüzde 80'inin hedefi vurduğunu savundu. İsrail ordu radyosu da İran'ın attığı füze sayısını 200 olarak verdi...

Öte yandan, İsrail saldırıda ölen vatandaşı olmadığını açıkladı. Ancak saldırının ardından İsrail'de 13 bin acil durum görevlisinin göreve çağrıldığının duyurulması, saldırıda ölen ya da yaralananların bulunduğu iddiasını güçlendiriyor...

Bu arada İran'dan yapılan açıklamada, saldırı emrinin bizzat Dini Lider Ali Hamaney tarafından verildiği, Hizbullah Lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin intikamının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, İsrail'in bu saldırıya askeri karşılık vermesi durumunda, daha büyük ve yıkıcı bir saldırı yapılacağı duyuruldu.