Ayn el-Esed üssüne roket atıldı 

Irak’taki güvenlik yetkilileri, Irak’taki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed üssüne birkaç roket fırlatıldığını duyurdu.

Iraklı güvenlik kaynağı, Enbar vilayetindeki Ayn el-Esed üssünün "civarına dört roket düştüğünü" söyledi.

Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı

Başka bir güvenlik yetkilisi de, üs çevresine yakın düşen "bir drone ve üç roket" ile bir saldırı meydana geldiğini söyledi.

ABD’den yapılan açıklamada ise, ilk raporların roketlerin orada bulunan askerlere veya üstte bir hasara neden olmadığını gösterdiğini söyledi.

Arap basınına konuşan kaynaklar, medyaya konuşma yetkileri olmadığı için ismini vermemek koşuluyla açıklama yaptı.

ABD saldırıyı doğruladı 

Saldırı, Washington'da bu hafta ABD ve Iraklı yetkililer arasında, “Irak'taki IŞİD karşıtı koalisyonun geleceği hakkında” gerçekleşen güvenlik toplantısının ardından geldi. 

ABD Savunma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "heyetlerin ikili güvenlik ilişkisinin yeni bir aşaması için temelde bir anlaşmaya vardığını" söyledi.

Anlaşmanın, iki ülke arasındaki bağları güçlendirecek güvenlik işbirliği istişarelerini devam ettirme kararını içerdiği bildirildi.

Ayn el-Esed üssüne 16 Temmuz'da iki insansız hava aracı fırlatılmıştı. Bağdat'taki üst düzey bir güvenlik yetkilisi, saldırının güvenlik toplantısından önce Irak hükümetini "utandırmak" için yapıldığını söylemişti. 

Gazze'deki savaş bölgesel gerilimi arttırıken, ABD üsleri  bu süreçte, özellikle Irak ve Suriye'de 175'ten fazla kez hedef alındı.

Editör: Burçin Çelikkol