Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki PKK/KCK ve diğer terör örgütlerine yönelik hava harekatı gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakanlık, bu operasyonun, Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını önlemek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesine dayanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapıldığını belirtti.

Harekatın Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirildiği ve terör örgütü tarafından kullanılan 20 hedefin imha edildiği açıklandı. Bu hedefler arasında, sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve diğer tesisler yer alıyor.

Açıklamada, operasyonda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Ayrıca, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için tüm önlemlerin alındığı ifade edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdildi:

"İcra edilen bu harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

16 ile yeni vali ataması yapıldı! 16 ile yeni vali ataması yapıldı!

Editör: Ömer Göyce