Aramco’nun “Sportswashing” faturası dudak uçuklattı Aramco’nun “Sportswashing” faturası dudak uçuklattı

ARZU ERDOĞRAL / HABER MERKEZİ

Önceki gün Bağdat’ta yapılan ‘korsan’ Kerkük Vaisi seçiminin ardından, oyunun ikinci perdesi bugün tamamlandı. Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, üç gün önce yasalara aykırı biçimde Bağdat’ta bir otelde Kerkük Valisi seçilen Kürt kökenli Rebvar Taha Mustafa’yı makamında kabul edip “atama” kararını imzaladı.

Bağdat’taki makamında bugün Rebvar Taha Mustafa’yı kabul eden Cumhurbaşkanı Reşid, hukuksuz vali seçiminin üzerine adeta tüy dikerek, seçimi onayladı ve Mustafa’yı Kerkük Valisi olarak atadı. 

Reşid’in, Mustafa’nın yüzüne de okuduğu karar metninde şunlar yazıyor: “Anayasa’nın 73. maddesinin 7. bendi 1. fıkrası 26. maddesine dayanarak, Rebvar Taha Mustafa Kerkük Valisi olarak atanmıştır. İlgili makamların uygulamasına karar verilip, Bağdat’ta yazıldı. 13 Ağustus 2024”.

Türkmenler protesto mitingi düzenliyor

Irak Türkmenleri, valinin seçim sürecinde yasaya aykırı çok sayıda ihlal yüzünden seçimin hukuksuz ve geçersiz olduğunu iddia ederek bugün akşam saatlerinde Kerkük’te büyük bir miting düzenliyor. Mitinge Araplar da destek veriyor. Mitinge onbinlerce Kerküklünün katılması bekleniyor.

Editör: Elif Erbay