Yeni emojiler arasında bir anka kuşu, bir kahverengi mantar, kırık bir metal zincir, sallanan iki kafa ve dört cinsiyetsiz aile figürü yer alıyor.

TikTok'a satış için 12 ay süre TikTok'a satış için 12 ay süre

Yeni emojilerin taslak listesi Eylül ayında onaylandı ve Emojipedia, iOS'a gelecek emoji tasarımlarına ilk bakışı yayınladı.

Pek çok şirket, yeni emoji tasarımlarını Apple'ın yanı sıra Samsung ve Google da dahil olmak üzere kendi işletim sistemlerine uyguluyor.

Yeni emojiler neleri içeriyor?

  • Yeni emojilerin büyük çoğunluğu, halihazırda var olan 6 insan figürünün farklı cinsiyetlerde ve cilt tonlarındaki varyasyonlarını içeriyor. Bu, daha çeşitli ve kapsayıcı bir emoji seti oluşturmaya yönelik bir çabanın parçası.
  • Yeni emojiler arasında ayrıca aile toplulukları, anka kuşu, yeşil limon ve değişik mantar türleri de yer alıyor. Anka kuşu, Çin ve Japon kültüründe önemli bir semboldür ve genellikle yeniden doğuşu temsil eder.

Iphone'lara 118 Yeni Emoji Geliyor (1)

Yeni emojiler ne zaman kullanıma sunulacak?

Yeni emojiler, iOS 17.4 güncellemesi ile ilkbaharda kullanıma sunulması bekleniyor. Güncelleme henüz bir çıkış tarihi verilmedi, ancak Apple'ın genellikle güncellemeleri ilkbahar ve yaz aylarında yayınladığını belirtmekte fayda var.