Apple, her sonbahar düzenlediği etkinliklerde yeni cihazlarını tanıtmaya devam ediyor. Bu yıl da iPhone 16 serisiyle ilgili detaylar netleşmeye başlıyor. Peki, iPhone 16 serisi hangi yeniliklerle geliyor ve iPhone 16 fiyatı ne olacak?

iPhone 16 Serisi Hangi Yeniliklerle Geliyor?

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 15 serisini tanıtarak büyük bir ilgi toplamıştı. Bu yıl ise iPhone 16 serisinde daha güçlü işlemciler ve dikkat çekici tasarımlar bekleniyor. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri A18 işlemcisiyle gelirken, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri A18 Pro işlemcisiyle donatılacak. Ayrıca, iPhone 16’nın tasarımı, Pro Max modelini aratmayacak kadar etkileyici olacak.

iPhone 16 Ekran Boyutları Değişecek mi?

Apple, standart 6.1 inç ekran boyutunu bu yıl 6.3 inçe çıkararak bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin ekran boyutları sabit kalacak olsa da, iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde ses açma-kapama anahtarının kaldırılacağı ve yerine tamamen özelleştirilebilir bir düğmenin geleceği konuşuluyor.

Huawei Mate XT üç defa katlanabiliyor! Huawei Mate XT üç defa katlanabiliyor!

iPhone 16’nın Teknik Özellikleri Neler?

Yeni iPhone 16 serisi, en az 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olacak. iPhone 16 Pro’nun bataryası 3.700 mAh, iPhone 16 Pro Max’in bataryası ise 4.800 mAh kapasiteye sahip olacak şekilde güncellenecek. Bu yenilikler, kullanıcıların daha uzun pil ömrü deneyimi yaşamasını sağlayacak.

iPhone 16 Ne Zaman Tanıtılacak?

Apple’ın iPhone 16 serisini ne zaman tanıtacağı merak konusu. Sızıntılara göre, tanıtım etkinliğinin yaklaşmakta olduğu belirtiliyor. Apple’ın çevre koruma çabaları doğrultusunda, iPhone serilerini 40W hızlı şarj desteğiyle güncelleyeceği ve şarj adaptörlerinin kutudan çıkarılarak ayrı satılacağı ifade ediliyor.

iPhone 16’nın Fiyatı Ne Olacak?

iPhone 16 fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor, ancak önceki modellere göre fiyatların bir miktar artması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi