Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız! Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız!

İOS 17.4'ün yenilikleri, Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılar için daha fazla seçenek sunmaya odaklanıyor. Bu değişikliklerin birçoğu, Dijital Pazarlar Yasası'na uyum sağlamak amacıyla yapılıyor.

AB kullanıcıları için yenilikler

  • Dış kaynaktan uygulama yükleme: iOS 17.4 ile birlikte, AB sınırları içerisindeki iPhone modellerinde, App Store dışından uygulama yükleme özelliği aktif edilecek. Böylece kullanıcılar, App Store dışından iPhone'lara uygulama yükleyebilecek.
  • Alternatif ödeme seçenekleri: Apple, ayrıca geliştiricilerin uygulamalarında alternatif ödeme seçeneklerini kullanmasına da izin verecek. Bu sayede, kullanıcılar, uygulama içi satın alımlar için App Store'un kendi ödeme sistemini kullanmak zorunda kalmayacak.
  • Varsayılan tarayıcı: iOS 17.4 güncellemesinden sonra AB kullanıcıları, Safari tarayıcıyı açtıktan sonra iOS'taki popüler tarayıcılar listesinden yeni bir varsayılan tarayıcı seçebilecek.
  • NFC ile temassız ödeme: Üçüncü parti ödeme uygulamaları ve bankalar, iOS 17.4 ile iPhone'daki NFC çipine erişebilecek. Bu sayede, kullanıcılar, Apple Pay veya Cüzdan uygulamasını kullanmadan doğrudan iPhone üzerinden temassız ödeme yapabilecek.

Yeni emojiler

iOS 17.4, ayrıca yeni emoji karakterleri de içeriyor. Bu emojiler arasında misket limonu, yenilebilir kahverengi mantar, anka kuşu, kırık zincir, başını dikey ve yatay olarak sallayan yüz gibi karakterler yer alıyor.

Yayınlanma tarihi

iOS 17.4 kararlı sürümünün mart sonlarına doğru iPhone'lar için yayınlanması bekleniyor.