İçinde yaşadığımız dünya düzeninden ve onun dayattığı sınırlardan kurtulup, alternatif bir yaşam yaşamak istemekte olan çok kişi var. Kiminin hayali gezmek, kiminin inzivada sakin bir yaşam geçirmek, kimininkiyse evinde ailesi ile birlikte olmaktır. Herkesin hayali değişik olsa da, tamamı dolaşım özgürlüğünü kısıtlayan ofislerden kurtulma, kendi vaktini yönetirken bir biçimde yaşamını döndürecek parayı kazanabilme aslında birleşiyor. Biz de en tanınmış webden para kazanma yollarını anlatmak ve düşleri imkânlı kılmanın yolları olduğunu göstermek istedik.

"İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir" "İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir"

İnternetten Para Kazanmak İçin İki Yol Nedir

Beyin gücünüz, kaleminiz, keyfiniz ve becerileriniz para edebiliyor, onu belirterek başlayalım. Bu meziyetlerinizi aşağıdaki biçimlerde kiralayabilir veya satabilirsiniz.

  • BİONLUK & FİVERR – Servis Satın veya Yeteneğinizi Paraya Döndürün

Becerilerinizi servis olarak webde satabiliyorsunuz. Bu servisler nelerdir? Satabileceğiniz şeyler yalnızca ne denli yaratıcı olduğunuzla limitlidir. İyi metin mi yazıyorsunuz? Sipariş üstüne metin yazın. Photoshop mu biliyorsunuz logo tasarlayın, yabancı diliniz mi var çeviri yapın, avukatsanız hukuki danışmanlık satın.

Hiçbir hususta kendinize inanmıyorsanız bile satabileceğiniz oldukça fazla şey var: Satacağınız hizmet bir yere gidip sipariş verenin istediği bir sloganı söylemeniz ve bunu filme almanız denli kolay bile olabiliyor. Kendi ücretinizi kendiniz koyuyorsunuz. Fiverr.com bütün dünyaya hizmet vermekte olan bir site olduğu için kazancı daha cezbedici olabilir ancak İngilizce bilmeniz ön koşuldur. Bionluk.com ise Türk sürümüdür.

İnternetten Para Kazanmanın
  • TWENTIFY – Firmaların Eli Kolu Olun

Twentify ile zira iş ilanınıza birisi talip olsun diye beklemek zorunluluğunda değilsiniz, siz mevcut işleri istiyorsunuz. Dolayısıyla günün nihayetinde cebinize ne girdiği sizin denetiminizdedir. Öncelikli olarak öbürlerinden değişik olarak Twentify bir telefon uygulamasıdır. Bir örnekle ne şekilde işlediğini ifade edelim: Mesela bir GSM şirketi kampanyaya giriyor ve memleketteki bütün şubelerinde buna ilişkin posterin kapının üstündeki cama göz hizasında asılmasını arzuluyor.

Bir şirket ile uzlaşıp doğru yapıldığını denetlemek için anlaşsa çok büyük maliyet çıkıyor. Her şehirdeki her şubeye teftiş ekibi yollamak büyük operasyon gerektiriyor. Bunun yerine size inanıyorlar. Sizden beklenmekte olan ilanlardaki şubelerden birine gidip gereksinim duydukları servisi karşılamanızdır. Bunlar saklı müşteri, mağaza denetleme, müşteri derleme gibi şeyler olabiliyorlar. Siz uygulamadan bunun gibi kolay iş ilanlarını görüyorsunuz.