Gemius AdReal verilerine göre, kapatılmasından önceki hafta reklam iletişimlerinin yüzde 41’ini gerçekleştiren Instagram, kapandıktan sonraki ilk haftada 4 sosyal medya platformu arasında son sıraya geriledi.

Yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilere göre Instagram’ı en çok tercih eden grup KOBİ’ler. Kısıtlama, iletişimlerinin yarısına yakınını bu platforma yönlendiren küçük işletmeleri zor durumda bıraktı. Büyük markaların iletişimlerini YouTube ve Facebook gibi diğer platformlara kaydırmasıyla birlikte, Instagram’daki toplam görüntülenme sayısı bir haftada yüzde 75 azalarak 4 milyardan 1 milyara geriledi.

48 saattir kapalı: Erişim engeli getirilen Instagram ne zaman açılacak? -  Sanayi Gazetesi

7 günlük erişim engelinin bedeli e-ticaret 13,3 milyar lira oldu!

Popüler sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos’ta getirilen erişim engeli kararı bugün 6. gününde. Instagram yasağıyla birlikte on binlerce küçük girişimci, influencer hatta büyük e-ticaret siteleri bu yasaktan etkilendi.

Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var?  Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var? Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi

Şuan için hala ne zaman erişime açılacağı belli olmayan Instagram, hayatımızda büyük bir yer edindiğini bize bir kez daha kanıtlamış oldu.

Editör: Beyza Pınar