Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi. Sabah uyanınca Instagram hesaplarına girmek isteyen kullanıcalar, erişim engeliyle karşılaştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a bu sabah erişim engeli getirildi. Konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar da erişim engelinin sebebini merak ediyor.

Kırmızı bültenle aranıyordu! Muğla'da yakayı ele verdi... Kırmızı bültenle aranıyordu! Muğla'da yakayı ele verdi...

INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELECEK?

Karar sonrası Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

BTK'dan yapılan açıklamada, "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı." denildi.

Yetkililer engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram tutumuna bağlı olduğunu belirtiyorlar. 

Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor.

Bil Tek

Instagram'ın "siyasi" cezası mı?

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan, pek çok kullanıcı şu an için Instagram'a VPN üzerinden sorunsuz giriş yapabiliyor.

Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayırlı Cumalar" hikayesi atması sosyal medyada gündem oldu. 

Editör: Kemal Ilıkkan