İngiltere’nin Oxfordshire kenti yakınlarında biyogaz tesisine düşen yıldırım sonucu patlama meydana geldi.

Oxfordshire'daki bir yiyecek atık geri dönüşüm tesisi, bir yıldırımın neden olduğu büyük bir gaz patlaması ile sarsıldı.

Severn Trent Green Power Plant adlı tesis, Oxford'ın kuzeyindeki Cassington'da bulunuyor. Şirket, yıldırımın biyogaz tanklarından birini patlattığını açıkladı.

BBC’de yer alan habere göre, patlamada kimse yaralanmazken, ekipler tesisin güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Yangını söndürmek için altı itfaiye aracı ve 40 itfaiyeci gönderildi.

Oxfordshire İl Konseyi, alevlerle mücadele ederken bir su tankı ve yüksek yer erişimli bir cihaz kullandıklarını söyledi. Tesisi, çöp atığını biyogaza dönüştüren bir tesis olarak işletiyorlar.

Cassington'daki patlama sonrasında Witney, Burford, Chipping Norton ve Milton-under-Wychwood gibi bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Oxford Üniversitesi'nde çalışan 34 yaşındaki Jack Frowde, "Mutfakta oturuyordum, odanın tamamı parlak beyaz bir ışıkla aydınlandı, ardından çok yoğun bir gök gürültüsü gibi gelen büyük bir çatırdama izledi" dedi.

Thames Valley Polisi, olay yerinde olduklarını belirtti ve "Bu akşam kötü hava sırasında yıldırımın tesisin gaz tanklarına çarptığı, büyük bir yangına neden olduğuna inanılıyor" açıklamasını yaptı.