Uluslararası Olimpiyat Komitesi sözcüsü Mark Adams, kadın sporcular için uygunluk kriterlerinin karmaşık bir sistem olduğunu vurgulayarak, "Pasaportlarında kadın olarak geçiyorlar ve onlar kadın. Kadınlar kategorisinde yarışan herkes uygunluk kriterlerine uyuyor" açıklamasında bulundu. Bu açıklama, Khelif'in yarışmaya devam edeceğini netleştirdi.

ÇEYREK FİNALE ÇIKTI 

Imane Khelif, bugün Macaristan'dan Hamori Anna Luca ile karşılaşacak. Bu çeyrek final maçını kazanan boksör, yarı finale yükselerek adını bir üst tura yazdıracak. Khelif'in çeyrek finaldeki rakibini yenmesi durumunda, Türk boksör Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olabilir.

KHELİF  ELENDİ Mİ, DİSKALİFİYE EDİLDİ Mİ? 

Geçen yıl Hindistan'da düzenlenen Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda cinsiyet yeterlilik testini geçemeyen Imane Khelif, bu nedenle diskalifiye edilmişti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda da benzer tartışmalar gündeme geldi, ancak IOC'nin açıklamasıyla Khelif'in yarışmalara devam edeceği kesinleşti.

İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü? İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü?

TMOK'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin geçen yıl yaptığı cinsiyet uygunluğu testinde başarısız olan ve Paris 2024'te yarışan Imane Khelif ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, 1 Ağustos'ta yapılan kadınlar 66 kilogram son 16 turu yarışmasında, İtalyan Angela Carini ve Imane Khelif'in karşı karşıya geldiği ve İtalyan sporcunun müsabakanın başında aldığı darbeler nedeniyle çekilme kararı aldığı belirtildi. TMOK, konuyla ilgili IOC'nin ilgili birimlerine kaygılarını ileterek resmi bir açıklama talep ettiğini duyurdu. 

Editör: Haber Merkezi