Seçim ayına girilmesiyle beraber siyasi arenada da tempo arttı. Gözler seçimin en çok merak edilen kenti İstanbul'a çevrildi. Murat Kurum'a sorulan "Ekrem İmamoğlu ile bir TV programına çıkar mısınız?" sorusu ise tüm dikkatleri o tarafa çekti. Öte yandan İmamoğlu'ndan da canlı yayın açıklaması gelmesi İstanbul seçmenlerini heyecanlandırdı.
Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir televizyon programına çıkıp çıkmayacağına yönelik, “İstanbul’u görmeyenlerin bugün İstanbul’u bizimle konuşmak istemeleri çağrısı samimi bir çağrı değildir. İstanbul’un metrosunu konuşacaksak, İstanbul’un kentsel dönüşümünü konuşacaksa, İstanbul’un geleceğini, yarınlarını konuşacaksa biz her konuşmaya her davete açığız. Ama önce bu samimiyetini gösterecek” dedi.

İMAMOĞLU: TEREDDÜTSÜZ KARŞILARIM

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uyarı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uyarı

Öte yandan Ali Koç ile görüşmesinin basın toplantısında konuşan İmamoğlu, gazetecilerden gelen "Murat Kurum ile canlı yayına çıkar mısınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi; "Medeni bir ülkede, medeni bir şehirde, medeniyetin beşiği bir İstanbul'da, İstanbul için bir süreç ve yarış oluyorsa böylesi bir ortama ben elbette ki evet derim, tereddütsüz olumlu karşılarım."

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta düzenlenen Üreten İstanbul Büyüten Türkiye programında iş, sanat ve spor camiası ile bir araya geldi. Programın ardından Murat Kurum basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"SAMİMİ ÇAĞRI DEĞİL"

Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, bir basın mensubunun “Ekrem İmamoğlu ile bir TV programına çıkar mısınız” sorusuna, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Bey’in ilk önce İstanbul’u görmesi lazım. İstanbul’u görmeyenlerin bugün İstanbul’u bizimle konuşmak istemeleri çağrısı samimi bir çağrı değildir. Eğer İstanbul’un sorunları konuşulacaksa, İstanbul konuşulacaksa biz her projeyi her ortamda konuşmaya hazırız. Ama maalesef karşıdaki anlayış farklı farklı gündemleri geçmiş 5 yılda olduğu gibi bugüne taşımak olduğu için bir senaryo ve o senaryonun peşinden koşmak olduğu için bu çerçevede bakış açısı samimi değil.