Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığı yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "tekrarlanan seçimlerinin üçüncü yıl dönümünde Yenikapı Etkinlik alanında ‘Demokrasi Şenliği’ düzenlendi. Etkinlik alanında halkın coşkusuyla karşılanan İmamoğlu, "Bu ülkede milletin dediği olur. Çünkü bu şehrin sahibi nasıl 16 milyon İstanbulluysa, bu ülkenin sahibi de 86 milyon Türkiye vatandaşıdır." ifadelerine yer verdi.

"Dünya ekonomisinden aldığımız pay da geriledikçe geriliyor"

Yurttaşlara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’yi yönetenler uzunca bir süredir çözüm üretemiyor. Ülkemizin ekonomisi, dış politikası, güvenliği ve iç huzuru sancılı günlerden geçiyor. Ne yazık ki, yaşamakta olduğumuz yönetim krizi ve ekonomik kriz iç içe ve derindir. Ne yazık ki, liyakati bozanlar beceriksizlikleri yüzünden bu kriz, her geçen gün daha da derinleşiyor. Her geçen gün dünya büyüme hızının gerisinde kalıyoruz. Dünya ekonomisinden aldığımız pay da geriledikçe geriliyor. 80 yıldır dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olduğumuz G20 liginden den geri düşüyoruz. Kişi başına milli gelir sıralamasında dünyada 1990 yılında 46. ve 2003 yılında 53. sırada olan ülkemiz bugün bunlar yüzünden 87’liğe geriledi. Türkiye bunu hak etmiyor değerli gençler." şeklinde konuşma yaptı.

İmamoğlu: “Köklü yapısal dönüşümlere ihtiyaç var”

Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin ekonomik durumunu konu başlığı olarak ele alıyor ve konuşmalarını da şu şekilde sürdürüyor: “Ekonominin her alanında, sanayide, tarımda hizmetlerde çok köklü yapısal dönüşümlere ihtiyaç var. Bunun için eğitimde, kamu politikalarında ve yatırım anlayışında da köklü dönüşümlere ihtiyaç var. Bunların şu an ki düzende olamayacağı artık aşikâr. O nedenle, önce düzeni değiştirmek, dönüşümü başarmak ve halkın refahını yükseltecek kadroları işbaşına getireceğiz.  O gün yaklaşıyor çünkü bu ülke vatandaşlarının ezici çoğunluğu değişim istiyor. Sizler geleceğiniz için bu süreci dert edinmelisiniz. Güçlü bir iradeyle ve barış içinde bu değişimi başarırsak, hepimizin kaygıları yerini umuda bırakacak.”