İmamoğlu sayesinde kurultayda genel başkanlık koltuğuna oturan Özel’in liderlik sorunu devam ediyor. Sürekli anketlere atıflar yaparak işler yolundaymış vurgusu yapılsa da iktidarla yapılan ‘normalleşme’ dansı pahalıya mal olacak gibi duruyor.

Duyumlarımıza göre İmamoğlu ve Özel’in önceki gün İstanbul’da yedikleri yemek baya gergin geçmiş. Kulislere yansıyan bilgiye göre İmamoğlu, genel başkan yardımcıları Burhanettin Bulut, Deniz Yücel, Suat Özçağdaş, Gökçe Gökçen, Gül Çiftçi, Ulaş Karasu, Murat Bakan ve Deniz Yavuzyılmaz’ın görevden alınmasını talep etti. Bu isimlerin yerine gerekirse atama yapılmayacağı belirtiliyor.

Ama atama yapılırsa İmamoğlu’nun Parti Meclisi’ndeki ağırlığı düşünüldüğünde Özel tam olarak kuşatılmış olacak. Bu isimler arasında Özel’in çok güvendiği isimlerden Burhanettin Bulut da olması dikkat çekici.

Şimdiden atamalar yapılmaya başlandı bile. İmamoğlu’nun yakın çalışma arkadaşı Tarık Balyalı CHP Genel Merkezi’nde görevlendirildi. Balyalı, Pendik Belediye Başkan adayı gösterilmiş ve yaklaşık 8 bin oy farkı ile seçimi kaybetmişti. 

Özel'in ise Türkiye Belediyeler Birliği genel sekreterlik görevine Aykut Erdoğdu'nun atanmasını istediği ancak bu talebinin karşılık bulmadığı biliniyor.

İmamoğlu bu isimleri tek tek farklı nedenlerden dolayı istemiyormuş. İsimleri belirlerken de CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın rehberlik yaptığı konuşuluyor. Günaydın’ın genel başkan olmak istediğini CHP’de bilmeyen yok.

Özel’in İstanbul ziyaretleri de zaten ayrı bir tartışma konusu. Resmen bloke ediliyor. Gerginlik artık ilçe belediye başkanlarıyla tokalaşmama noktasına varıyor. Düzenlenen mitinglere İstanbul destek vermiyor.

Özel ise liderlik sancısı çekiyor. Lider olabilmek için iktidarla normalleşme sürecini bile başlattı. Ama bir türlü olmuyor. Değişim süreci yine değişimle devam edebilir. İmamoğlu’nun talebini yerine getirmesi durumunda Özel liderlikten de olacak. Yani bu isimleri görevde tutsa başka dert yerlerine yenisi atasa başka dert. Koltukların boş kalması da başka polemiklere neden olacaktır.

CHP’de normalleşme sürecinin yarattığı rahatsızlık parti içindeki bölünmeyi de derinleştirmeye devam ediyor. Örgütte parti politikalarından memnun olmayan bir kesim var. bu isimler kasım ayında bir genel başkan seçimli kurultay olabileceğini belirterek, nabız yoklamaya devam ediyor. 

Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Öyle söylendiği gibi de kimse arasında bir ittifak sağlanamadı. Ne Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında ne de Özel arasında bir uzlaşı yok. Partide üç başlılık devam ediyor. Son kararı delege verecek.

Editör: Ömer Göyce