Gündem

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile ne görüştü? "Özel lider olamadı"

Geçtiğimiz günlerde eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' nu evinde ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun CHP lideri Özel'den rahatsızlığını dile getirerek "Özel'in tabanda karşılığı yok, lider olamadı" dediği öne sürüldü.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sürpriz görüşmesinin ayrıntılarına ilişkin çarpıcı bir iddia geldi.

İddiaya göre ikilinin bir buçuk saatlik görüşmesinin başlıca konusu CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve liderlik süreciydi.

"Özgür Özel lider olamadı"

İBB Başkanı İmamoğlu görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den rahatsızlığını dile getirdi. İBB Başkanı, ülkenin sorunlarla boğuştuğunu ancak CHP'nin hatta Özel'in yetersiz kaldığını dile getirdi.

Ayrıca iddiaya göre İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özel'in lider olamadığını hala milletvekili gibi hareket ettiğini, partideki krizlerin nedeninin Özel olduğunu ve bu sebeple de tabanda karşılığının olmadığını iletti.

"Sizin gösterdiğiniz bir ismi Genel Başkan yapalım"

İmamoğlu görüşmede siyasi yasak konusunu da dile getirdi. Olası bir siyasi yasak kararında Özel'in arkasında durmayacağını söyledi. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'na "Siz değil ama sizin gösterdiğiniz bir ismi genel başkan yapalım" dedi.

"CHP değişecek" mesajı

Ekrem İmamoğlu 19 Ağustos'ta gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı Çalıştayı'nda, "CHP değişecek ve Türkiye de değişecek. Bu sürecin, bu yolculuğun başka bir sonucu olmaz" demişti.