Gündem

İlleri sel ve fırtına vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü...

Meteoroloji, yurt genelinde yaşanan sağanak yağış nedeniyle vatandaşları ani su baskınları ve sele karşı uyarmıştı. Bugün pek çok ilde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon'da son 24 saatte metrekareye düşen 160 kilogram yağış düşerken Adana'da 'süper hücre' nedeniyle başlayan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz yönde etkili oldu.

Loading...

Abone Ol

Yurt genelinde etkili olan yağışlar cadde ve sokakları âdeta göle çevirdi.

Bazı illerde etkili olan sağanak su baskınlarına neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Adana'da 'süper hücre' etkili oldu

Adana’da etkili olan süper hücre nedeniyle yoğun yağış ve şiddetli rüzgar, birçok cadde ve sokağı adeta göle çevirdi. Aniden bastıran sağanak sonrası kentin merkezindeki yollar su altında kalırken, bazı bölgelerde trafik durma noktasına geldi. Ana arterlerde biriken sular yüzünden birçok araç yol kenarında mahsur kaldı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini öngörürken, ani sel, su baskınları, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise su baskını olan bölgelerdeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Erzurum'da mahalleleri sel aldı

Yağışların etkili olduğu bir başka bölge ise Erzurum'un Karayazı ilçesi oldu.

İlçede dün akşam saatlerinde bastıran yağış, bazı mahallelerde sele dönüştü. Şiddetli yağışlar sonucu taşan dere, mezradaki hayvan barınaklarına zarar verdi.

Olayın ardından Karayazı İlçe Jandarma Komutanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Karayazı ekipleri, Erzurum Büyükşehir İtfaiyesi ve Karayazı Belediyesi ekipleri acilen harekete geçti. Ekipler, selin etkilerini azaltmak ve su baskınının evlere ulaşmasını önlemek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Dere yatağında yapılan müdahalelerle selin yayılmasının önüne geçilmeye çalışıldı.

Trabzon'da sel ve fırtına 

Trabzon’da son 24 saatte metrekareye düşen 160 kilogram yağış, Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde sel, taşkın ve heyelanlara neden oldu.

Yoğun yağışlar sonucunda bazı bölgelerde su baskınları yaşanırken, altyapı ve ulaşımda da aksaklıklar meydana geldi. Ekipler, sel ve heyelan bölgelerinde müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, il genelinde etkili olan yağışların salı gününe kadar devam edeceğini belirtti. Vali Yıldırım, dün kaldırılan sarı kodlu uyarının yeniden devreye alındığını ifade ederek, "Vatandaşlarımızdan dere yataklarına yakın alanlarda bulunmamalarını önemle rica ediyoruz" dedi.

Tunceli için kuvvetli sağanak uyarısı

Öte yandan Meteoroloji'den Tunceli için kuvvetli sağanak uyarısı geldi.

Açıklamaya göre yağışların bu gece yarısına kadar etkili olması bekleniyor. U

Ayrıca açıklamada kuvvetli yağışların ani sel, su baskınları, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtilerek, vatandaşların bu risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.