DGS tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM 2024 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM 2024 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Veliler, çocuklarının hangi sınıfta eğitim alacağını ve hangi öğretmene emanet edileceğini öğrenmek için sabırsızlanıyor. E-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek olan kura sonuçları, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen çekilişle netleşti.

1. ve 5. Sınıf Kura Çekimi Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şube belirleme işlemlerini, kura yöntemiyle gerçekleştirdi. Bu yöntem, öğrencilerin eğitim hayatlarına adil bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak uygulanıyor. Kura sonucunda belirlenen sınıflar ve öğretmenler, e-Okul sistemi üzerinden velilerin erişimine açıldı.

E-Okul Şube Sorgulama Ekranı Aktif!

Veliler, çocuklarının hangi şubede ve hangi öğretmenle eğitim alacaklarını öğrenmek için e-Okul şube sorgulama ekranını kullanabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, şube ve öğretmen değişiklikleri yalnızca velilerin yazılı talebi ve rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor doğrultusunda, okul yönetimi tarafından yılda bir kez yapılabiliyor.

1. ve 5. Sınıf Öğrencileri İçin Kura Sonuçları Açıklandı

2024-2025 eğitim yılı için 1. ve 5. sınıfların şube ve öğretmen belirleme işlemleri sona erdi. Veliler, çocuklarına dair tüm detayları e-Okul sistemi üzerinden öğrenebilir ve gerekli durumlarda şube değişikliği talebinde bulunabilirler.

Kura Çekim Sonuçlarına Nasıl Ulaşılır?

Kura çekim sonuçlarına erişmek için, veliler e-Okul sistemine giriş yaparak, “Şube Sorgulama” bölümünden gerekli bilgileri görüntüleyebilirler. Böylece, çocuklarının hangi şubede ve öğretmenle yeni eğitim yılına başlayacaklarını kolayca öğrenebilirler.

Editör: Elif Erbay