İlkin Aydın Kimin Kızı?

İlkin Aydın, futbolcu Tanser Aydın'ın kızıdır. Babasının futbolcu olması, İlkin'in spor dünyasına adım atmasında etkili olmuştur.

Aslen Nereli?

İlkin Aydın, baba tarafından Artvin Şavşat'ın Çavdarlı köyünden, anne tarafından ise Artvin Borçka'nın Muratlı köyündendir. Artvin'in bu iki güzel köyünden gelen İlkin, köklerine bağlı bir sporcu olarak dikkat çekmektedir.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı resmi kurumlara şikayet etti! Fenerbahçe, Galatasaray'ı resmi kurumlara şikayet etti!

Kaç Yaşında ve Boyu Kaç?

İlkin Aydın, 7 Mayıs 1999 doğumludur ve 25 yaşındadır. Voleybol dünyasında boyu oldukça önemlidir ve İlkin Aydın, 1,85 metre boyundadır.

Kaç Kilo?

İlkin Aydın, 67 kilogram ağırlığındadır. Bu ideal ağırlığı, spor kariyerinde ona büyük avantaj sağlamaktadır.

Hangi Takımda ve Mevki?

İlkin Aydın, Galatasaray Voleybol Takımı'nda forma giymektedir. 2017 yılında Galatasaray'a transfer olan İlkin, burada başarılı bir performans sergilemektedir. Mevkii ise smaçördür, bu pozisyonda etkili oyunuyla tanınmaktadır.

Ne Mezunu?

İlkin Aydın, voleybol kariyerine İlbank'ta başladı. 2015-2016 yıllarında İlbank ve daha sonra 2016-2017 yılları arasında TVF Spor Lisesi'nde oynadı. Aydın, 5 Ağustos 2017 yılında üç yıllığına Galatasaray'a transfer oldu. Eğitim hayatını sporla birleştiren İlkin, TVF Spor Lisesi'nde aldığı eğitimle hem akademik hem de sportif alanda kendini geliştirdi.

En Uzun Voleybolcu Boyu: Dünyanın en uzun voleybolcusu 2,02 metre boyuyla Yekaterina Gamova'dır.

Evlilik Durumu: İlkin Aydın'ın evli olup olmadığına dair bilgi bulunmamaktadır. Ancak kariyerine odaklanmış bir sporcu olarak bilinir.

Editör: Haber Merkezi