Samimi Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

Yerel seçimlere hazırlığın ilk adımını, partiler arası pazarlıklar oluşturuyor. Bu pazarlıkların genel görünümü, bir tarafın ittifak desteği vermesi, diğer tarafın ise karşılığında belli il ve ilçeleri vaat etmesi şeklinde… Bu tür ilişkilerin ve görüşmelerin belki de en kritik olanını geçtiğimiz haftalarda Samimi Haber duyurmuştu. Ekibimizin ulaştığı kulis bilgilerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İyi Parti yönetimi, Genel Başkan Meral Akşener’in de bilgisi dahilinde görüşmüşlerdi. İstanbul’da bir ofiste gerçekleşen ve özelinde bir ittifak pazarlığı şeklinde ilerleyen görüşmelerde, İyi Parti heyeti, CHP’den bazı kilit ilçeleri istediklerini deklare etmişti…

Samimi Haber, bu ilçelerin Kartal, Beşiktaş, Silivri, Üsküdar ve Bakırköy olduğunu öğrenmiş, okurlarını da aynı şekilde duyurmuştu. “Samimi Haber ulaştı: İYİ Parti ve İmamoğlu anlaştı!” başlığını taşıyan haberimizde, sürecin Akşener’in İBB yönetimini eleştirmesiyle başladığının da altı çizilmişti. Bilindiği gibi, Akşener, Meclis grubundaki konuşmasında büyükşehir belediyelerinin sorunlarından bahsetmiş ara başlık olarak belediyelerin ulaşım sorunlarını dile getirmişti ve "Bir başarıdan söz etmek mümkün değil" demişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Meral Akşener’in eleştiri hamlesiyle başlayan, İmamoğlu’nun İyi Parti’ye pazarlığa oturmasıyla, ardından Akşener’in masayı tümüyle dağıtmasıyla ve İyi Parti’den gelen üst düzey ihraç ve istifalarla devam eden süreçte, İyi Parti liderinin ‘temizlik için zaman kazandığı’ görüntüsü oluşuyor. Kaldı ki, İyi Partili kaynaklar bunu yalanlamadı. Yani bir ileri bir geri yaparak Akşener’in zaman kazandığı, ittifak namzetlerini oyaladığı, bu süreçte partideki çatlak sesleri ayıkladığı ve bu sayede kendi kafasındaki programla daha rahat seçim stratejisi hazırladığı anlaşılıyor.

PAZARLIK İÇİN FIRSAT MI KOLLANIYOR?
İyi Partili kaynaklar, “pazarlık için el mi yükseltiliyor” sorumuzu ise yanıtsız bıraktı. Genel kanı, halen daha Ankara ve İstanbul özelinde geç de olsa uzlaşılabileceği yönünde. CHP’den kimi kaynaklar bu defterin artık kapandığını söyleseler de, kimi kaynaklar işbirliği anlamında pozitif bir gelişmenin yaşanabileceği kanaatinde. 

İMAMOĞLU’NUN HAZIRLIĞI
Ancak CHP, ilk senaryo için de hazırlık yapıyor. İşbirliği olmadan çıkılacak bir seçim maratonunda olası tehlikeler, seçmenlerin tercihlerinin ne kadar değişebileceği, İyi Parti tabanından alınacak oyla üzerine İmamoğlu’nun ekibi tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bunun bir ayağı olarak çok sayıda anket şirketiyle anlaşılmış durumda.