Koronavirüs salgını döneminde fiyatı en çok katlanan sektörlerin başında otomotiv sektörü yer almıştı. İlk olarak sıfır sonrasında ise ikinci el araç fiyatları adeta füze gibi uçmuştu.

Otomobil fabrikalarının uzun süre kapalı kalması, pandemi nedeniyle getirilen uçuş yasakları ve sınırların kapatılmasıyla bozulan tedarik zinciri sıfır araçta üretimin büyük yara almasına neden olmuştu. Hastalığın yayılmasıyla insanların toplu ulaşımdan uzaklaşarak araç alımına yönelmesi ile arz ve talep dengesi tepetaklak olmuş bu da araç fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olmuştu.

Araba Alacaklar Dikkat Sektör Temsilcilerinden Uyarı

New York'ta Türk günü yürüyüşü yapıldı New York'ta Türk günü yürüyüşü yapıldı

İLK KEZ ARABA ALACAKLARA ÖTV İNDİRİMİ GÜNDEMDE! 

Hem yükselen araç fiyatlarını düşürmek hem de seçim öncesi vatandaşın en çok şikayetçi olduğu alım gücünün düşmesi sorununu çözmek adına yeni bir paket üzerinde çalıştıkları iddia edlidi. Ankara kulislerine düşen son haberlere göre ilk aracını alacak olan kişilere 5 sene satmama şartı getirilerek yeni bir düzenlemeye gidilebileceği belirtildi.

2023 Yılında En Çok Satan Araba Toyota

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında konu hakkında ortak bir çalışma grubu kurulduğu da iddia edilirken söz konusu düzenlemenin önünde bulunan iki büyük engel ise hükümetin uyguladığı parasal sıkılaşma politikası nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın büyük ÖTV gelirinden vazgeçmesinin zor olması ve sıfır araç stok sorununun devam etmesi olarak gösterildi.

Otomobillerde en çok tercih edilen renk hangisi? Otomobillerde en çok tercih edilen renk hangisi?