Azerbaycan’da 7 Şubat’ta yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yemin merasiminde yaptığı konuşmada, “Bizim Ermenistan topraklarında hiçbir savımız yok lakin onların da kendi argümanlarını geri çekmeleri gerekiyor. Bize temelsiz savlarla şantaj yapmak onlara değerliye mal olacaktır ve bunu herkes görmektedir. Ordumuz gücünü eğitimlerde, geçit merasimlerinde değil, savaş alanlarında göstermiştir” dedi.

Azerbaycan’ın kapsamlı kalkınması ve toprak bütünlüğünün korunması için hiçbir uğraştan kaçınmayacağını belirten Aliyev, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine bir sefer daha büyük itimat ve dayanak gösteren Azerbaycan halkına teşekkür etti.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI BİZİM AİLEMİZDİR

Uluslararası kuruluşlarla ilgili adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayan Aliyev,

“Öncelikle Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bizim için bir önceliktir. Bu bizim için temel milletlerarası kuruluştur, zira o bizim ailemizdir. Öteki bir ailemiz yok. Bizim ailemiz Türk dünyasıdır. Türk Devletleri Teşkilatına üye olan tüm ülkelerle kardeşlik bağlarımız mevcut olup, siyasetimiz Türk Devletleri Teşkilatı’nı güçlendirmektir. Geniş bir coğrafya, geniş bir toprak, büyük bir askeri güç, büyük bir iktisat, doğal kaynaklar, ulaşım yolları, genç bir nüfus, artan bir nüfus ve tıpkı soydan, kökenden gelen halklar. Bundan daha güçlü bir birlik olabilir mi? Alışılmış ki hayır. Türk Devletleri Teşkilatı’nın global alanda değerli bir aktör ve güç merkezi haline gelmesi için ortak uğraş sarf etmeliyiz. Bunu lakin birlikte başarabiliriz” dedi.

Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı

A A 20240214 33703930 33703924 I L H A M A L I Y E V Y E M I N E D E R E K G O R E V I N E B A S L A D I