Son dönemlerin en çok konuşulan konusu yapay zeka hakkında İlber Ortaylı,

Müge Anlı ne zaman başlıyor? Müge Anlı yayın tarihi belli oldu! Müge Anlı ne zaman başlıyor? Müge Anlı yayın tarihi belli oldu!

"Tabii bu yapay zekanın birtakım işleri kolaylaştığı aşikâr ama lütfen gençleri bundan uzak tutun. Çünkü insanların kelime öğrenme, kavramları kullanma, matematik öğrenme ve en önemlisi çarpım tablosunu kendi çabalarıyla ezberlemesi gerekir. Dolayısıyla bu yapay zeka çocukların hayatından ve okul hayatından uzak tutulmalı. " dedi.

Ilber Ortaylı Cahille Sohbeti Kestim

Son günlerin ünlüler dünyasında yaygınlaşan kapalı bir yerde  üç gün boyunca yalnız kalma terapisine Ortalı, 

"Türk milleti hiçbir şeyi yalnız yapamaz bir tek tuvalete yalnız giriyor galiba. Yani bu insanları bir yere kapatma olayı çok gereksiz insanlar onu yalnız yürükken de yapabilir. Ben mesela sabahları bilhassa kahvaltımı yalnız yapmayı severim, rahatsız olurum birinin gelmesinden. Çünkü uykunun sersemliği vardır, gece gördüğünüz rüyayı yorumluyorsunuzdur, gününüzü planlıyorsunuzdur.  Mümkün mertebe çevrem az olsun diye bakarım. Ama Türk milleti bayılır bir yerlere kalabalık gruplar halinde gitmeye. "

Beni kalabalık yemek davetlerine çağıramazsınız

"Kalabalık yenen akşam yemekleri beni çok sıkmaya başladı. Çünkü 20 tane adamı çağırıyorlar,  yanına kim düşüyor Allah biliyor. Kalabalık akşam yemekleri çok kötüdür ve çekilmez. Tanımadığım bir grup varsa giderim ama beni 20 kişilik yemeğe çağıramazsınız. Yok öyle bir şey o devir benim için bitti." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi