Bilecik Belediyesi'nin 6 Eylül'de düzenlemesi planlanan ve Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek sempozyum, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katılımıyla yapılacaktı. Ancak Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle etkinlik ertelendi. Ünlü tarihçi, sağlık durumu hakkında bilgi veren bir video mesaj yayınladı.

Sempozyum ertelendi

Bilecik Belediyesi, resmi X hesabında şu açıklamayı yaptı: "Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu akşam saat 19.00’da düzenlenecek İlber Ortaylı ile Kurtuluş Sempozyumu, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur."

"Sert tepkileri oluyor"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, sağlık durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Çok sevgili okurlarım ve dinleyenlerim; Yazın sonunda bir yorgunluk oluyor. Benim yorgunluğum bir parçada birikmiş kusurlarımın tıbbi bakımdan ihmalleri sonucu bir müddettir tedavi görüyorum. Bu tedavinin bazı hallerde aldığım ilaç dolayısıyla sert tepkileri oluyor. Olmayabilir ama oldu."

Feke'de sedir ormanının eşsiz manzarası Feke'de sedir ormanının eşsiz manzarası

"1-2 ay içerisinde canlanmış olacağım"

Ortaylı, yaklaşık iki hafta dinlenme sürecine gireceğini belirtti:

"Onun için 1-2 haftalık bir dinlenme süreci içerisindeyim. Bu dinlenme tabi dağların tepesine çekilme şeklinde olmayacak. Hayatım biraz yavaşlayacak. Sadece mübrem yazılarımı ve bazı programları yapacağım. Okuma faslına dikkat edeceğim. Zannediyorum 1-2 ay içerisinde tekrar canlanmış olacağım. Gösterdiğiniz ilgi beni fevkalade duygulandırdı. Galiba bir yazarın ve bir hocanın hayatındaki en önemli olayı onu takip edenlerin ilgisi ve sevgisidir. Buna kavuşmak büyük bir mutluluk. onu da ancak böyle zamanlarda anlayabiliyoruz. Hepinize iyi bir yaz tatili sonu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum."

Editör: Ömer Göyce