Amal projesinin başlatılmasına yardımcı olan Filistinli sanatçı Amir Nizar Zuabi, birçok Afrika ve Avrupa şehrini dolaşacak ve düzinelerce kuklanın yer alacağı "The Herd"ün iklim krizi hakkında "Farklı düşünmek için yumuşak, güzel bir çağrışım" olacağını belirtti.

Zuabi, "İklim değişikliği şu anda karşı karşıya olduğumuz en büyük olay" dedi. 

Sürü, Batı Afrika'daki yolculuğuna 2025 baharında başlayacak. Planlanan rotada Senegal, Fas, Cebelitarık, İspanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İsveç ve son olarak Norveç yer alıyor.

"Çekirdek" sürü, Serengeti'nin göç eden hayvanlarını temsil eden yaklaşık 30 kuklayı içerecek, ancak yeni yerlere vardıklarında farklı hayvanların "kitlesel göçü" onlara katılarak düzinelerce kuklayla büyüyebilecek bir sürü oluşturulacak.

"The Herd" Küçük Amal'ın Devamı Niteliğinde

Küçük Amal, Türkiye'den İngiltere'ye uzanan 8.000 kilometrelik yolculuğunda tahmini 2 milyar insana ulaştı ve bu, dokuz yaşındaki Suriyeli bir kızın 3,5 metre yüksekliğindeki kuklasını, papayla bile tanışan küresel bir simgeye dönüştü. Zuabi, "The Herd ile 5 milyar kişiye ulaşmayı umuyoruz" dedi.

Zuabi, Sürü'yü Küçük Amal projesinin devamı olarak görüyor çünkü kuklayla Avrupa'da yürürken tanıştığı mülteciler, göç dalgalarının çoğunlukla kuraklık ve iklim değişiklikleriyle tetiklendiğini söylüyorlardı.

Ayrıca Zuabi “ABD ve Meksika'dan yeni döndük. Ve orada, göç krizinin büyük bir kısmı, mahsullerin bozulması ve iklim krizinden kaynaklanıyor.” diyerek iklim krizinin göçleri tetiklediğine bir kez daha değindi.

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

Kaynak: The Guardian
Çeviri Elif Erbay