Yeni bir destek belgesi açıklayan teknoloji devi Apple ikinci el iPhone alacaklar için önemli bir uyarıda bulundu. Şirket "İkinci el bir iPhone bile alacaksanız Apple'dan alın" diyor.

Apple yeni bir duyuru yaparak  ikinci el bir iPhone satın almayı düşünenleri uyardı.

İkinci el iPhobe alacak kişilerin tercihini Apple'dan yana kullanmaları gerektiğine dikkat çekti.

Bu konuda kimseye güvenilmemesi gerektiği uyarısında bulunan teknoloji devi, yenilenmiş iPhone'ları alırken dikkat edilmesi gereken noktaları belirtti. Ayrıca "Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız da yeni bir iPhone alın" diye kullanıcıları kendilerinden alış veriş yapmaya çağırdı.

İKİNCİ EL iPHONE ALIRKEN YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİ

Apple'ın ikinci el iPhone rehberine göre dikkat edilmesi gerekenler şöyle;

"Bir iPhone'un iyi durumda olup olmadığını anlamak için kılıfını ya da aksesuarlarını çıkartın. Çizik, sürtünme ya da ezik bir tarafının olup olmadığını kontrol edin, bundan sonra iPhone'un konektöründe hasar ya da bir problem olup olmadığını kontrol edin.

Cihazı bu kontrolleri yaptıktan sonra açın ve şarj olmuyorsa iPhone'u satın almayın. İkinci el iPhone'da bir iCloud'un açık olup olmadığını kontrol edilmesi ise oldukça elzem. "

KONTROL ADIMLARI

Öte yandan bu önerileri kolayca kontrol etmek isterseniz uygulamanız gereken adımlar şu şekilde:

   " Pil sağlığını kontrol edin; Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünden pilin halen maksimum kapasiteyi sağlayıp sağlamadığına veya değiştirilmesi gerekip gerekmediğine bakın.
    iPhone'un kilitli olup olmadığını öğrenin; Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin. Taşıyıcı Kilidi'nin yanında "SIM kısıtlaması yok" ifadesi görünüyorsa iPhone'un kilidi aç ık demektir. Bir operatör görüyorsanız bu iPhone yalnızca o operatörle kullanılabilir.
    Wi-Fi'ye bağlanın: Bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin ve çalışıp çalışmadığına bakın."

Apple bu tavsiyelerin ardından bunlarla uğraşmak istemeyenler için, 'kimseye güvenmeyin ve Apple'dan yeni bir iPhone satın alın' diyor.