Bayram tatilinin ilk iki gününde yaşanan olaylarla ilgili yapılan açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 1966 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Trafik Kazası-1

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin yoğun bir şekilde denetimlerini sürdürdüğünü ve tatilin ikinci gününde gerçekleşen 72 trafik kazasında 408 bin 796 aracın denetlendiğini açıkladı. Bu denetimlerin sonucunda 19 bin 488 araca hız ve radar işlemi, 33 bin 145 araca ise diğer işlemler uygulandığını ifade etti.

Yerlikaya, kazalardaki can kayıpları ve yaralanmalara dikkat çekerek, trafik kurallarına uyma konusundaki önemin altını çizdi. Ayrıca, trafik güvenliği ve denetimlerin artırılmasıyla ilgili olarak alınacak önlemleri de vurguladı. 

Bu çerçevede, sürücülerin daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Yerlikaya, tatil süresince trafik denetimlerinin devam edeceğini ve güvenli bir şekilde seyahat edilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti. Trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, vatandaşlara güvenli ve sorunsuz bir bayram geçirmeleri çağrısında bulundu.

Sorulmaması gereken 5 soru! Sorulmaması gereken 5 soru!

Trafik Cezası

"Bayram tatilinin ilk 2 gününde ( Cumartesi ve Pazar) maalesef toplam 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 1966 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."