Yaşam

İhtiyaç askıda defter ve kalem uygulaması

İsmetpaşa Mahallesi’nde bir kırtasiye, ihtiyaç sahibi öğrenciler için askıda defter ve kalem uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama sayesinde hayırseverler, öğrencilere kırtasiye malzemesi ulaştırabiliyor.

Loading...

Abone Ol

Yalova’nın İsmetpaşa Mahallesi’nde bir kırtasiye, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye gereçlerini temin edebilmeleri için “askıda defter ve kalem” uygulaması başlattı. Uygulama, vatandaşların ihtiyaç sahipleri için defter ve kalem alarak askıya bırakmalarını ve bu ürünlerin öğrencilere ulaştırılmasını hedefliyor.

Uygulamanın hayata geçirildiği kırtasiyenin işletmecisi Dilek Yaşar, fikrin arkadaşlarıyla yaptığı bir sohbet sırasında ortaya çıktığını belirtti. Yaşar, “Askıda ekmek benzeri bir uygulamayı kırtasiye malzemelerine uyarlamak istedik. Böylelikle defter ve kalem ihtiyacı olan öğrencilere yardım etmeyi amaçlıyoruz. Şu anda birkaç öğrencimize ulaştık ve kampanyamızın büyümesini, daha fazla öğrenciye ulaşmasını umut ediyoruz” dedi.

Yaşar, projenin diğer kırtasiyelere de örnek olmasını dileyerek, “Daha çok insana ulaşmak ve daha fazla ihtiyaç sahibi aileye dokunmak en büyük amacımız. Umarım kampanyamız büyür ve başka kırtasiyelerde de benzer uygulamalar görürüz” ifadelerini kullandı.

Askıda defter ve kalem kampanyası, kısa sürede yerel halkın ilgisini çekti ve daha fazla bağış yapılması için çağrıda bulunuldu.