31 Mart seçimlerinin analizi hala yapılıyor. CHP kanadı henüz zafer sarhoşluğunu atlatabilmiş değil. Ama seçimin kaybedeni Ak Parti’de hesaplaşmanın kapısı her geçen gün aralanıyor. Halktan kopuk adaylar, hakimiyet kurmak isteyen vekiller ve çalışmayan teşkilatlar mercek altına alınıyor. Bir adım ötesi partide en çok tartışılan konulardan biri bazı adaylar lehine anket manipülasyonu yapıldığı iddiaları. Bazı adaylar için genel merkezin yanıltıldığı ifade ediliyor.

AK Parti içinden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye ağır suçlamalar AK Parti içinden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye ağır suçlamalar

En çok tartışılan konulardan birisi Ramazan ayında geleneksel hale gelen iftar çadırları. Halk yaşananlar sonrası çadırlara “maske düşüren!” adını verdi.

Bir örnek olarak Erzurum’un Çat ilçesi seçimleri.  Ak Parti Çat ilçesinde Seyhun Saydın’ı aday gösterdi. Arkasında milletvekili ve Erzurum SKM desteği  vardı. Saydın seçim çalışmaları kapsamında her akşam iftar çadırı kurdu. Sosyal medyadan paylaşımlar yapıldı. Ta ki seçim sonuçlanıncaya kadar. 

Seyhun Saydın seçimi kaybetti kazanan CHP adayı oldu. Ramazan ayının bitmesine 9 gün kalmıştı. İnsanlar en azından iftarda sıcak yemek imkanına kavuşmuştu. Seçim kaybedilince iftar yemeği ikramı bıçak gibi kesildi. Aday ortadan kayboldu. Bu durum halk arasında büyük tepkiye neden oldu.

Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana her seçimde partisi için çalıştığını söyleyen bir vatandaş tepkisini şöyle dile getirdi:

Bir yarışa girdik kaybettik. Ertesi gün halkın arasına karışıp teşekkür etmek yerine kaybolduk. Üstüne iftar ikramımızı kaldırdık. Vu nedenle insanların yüzüne bakamıyoruz. Biri bana sordu; 

İftarı Allah rızası için mi veriyordunuz yoksa siyasi rüşvet olarak mı?

Bu sözlere verecek cevabımız yok. Aday ve onun destekçileri ortadan kayıp. Bir sonraki seçimde biz vatandaşın yüzüne nasıl bakacağız, nasıl oy isteyeceğiz

Utancımızdan insan içine çıkamıyoruz.