Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ali Erbaş hakkında gündeme gelen iddialar ve soru işaretleri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bazı uygulamalarının kamuoyunda tartışılması, özellikle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın şahsını ve eşini ilgilendiren konuların muhalif basın-yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alması, bazı kesimler tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin yıpratılmasına zemin hazırlayan bir durum olarak değerlendiriliyor.

FETÖ İLE MÜCADELE EDEN PERSONELE SORUŞTURMA

Bazı personelin Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sızdırdığı iddia edilen bilgi ve belgelerin bu haber ve yorum konularında kullanılması ve bunların çeşitli kaynaklarca doğrulanması dikkat çeken bir başka konu olarak öne çıkıyor. Bu eylemlerin bugüne kadar yeterince incelenmemiş ve soruşturulmamış olması da başka bir tartışma konusu olarak gündemde yer alıyor. Ayrıca, FETÖ ile yeterince mücadele edilmediği ve bu terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilen personelin korunduğu ve FETÖ ile mücadele eden ekibin tasfiye edildiği yönünde de iddialar var.

PERSONELLER HAKKINDAKİ SORUŞTURMALARIN AMACI NE?

Özellikle FETÖ ve yolsuzluklarla mücadele konusunda öne çıkan personelin hakkında soruşturma açıldığı da savunuluyor. İddialara göre, personelin üzerinde baskı oluşturabilmek ve daha fazla zaman kazanabilmek için acele etmemeleri ve soruşturmayı uzatmaları isteniyor. Ayrıca, iddialara konu olan personelin kimlerin odasına girip çıktığının ve odalarına, kimlerin geldiğinin takip edilmesi yönünde talimatlar verildiği de iddialar arasında.