Gündem

İçişleri Bakanlığı Turgut Altınok hakkında soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı, Turgut Altınok'un seçim araçlarının yakıtının belediye bütçesinden karşılandığı iddialarını incelemek üzere soruşturma başlattı. Tolga Şardan'ın iddialarına göre, soruşturma, Altınok'un Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemdeki bazı işlemlerle ilgili.

Abone Ol

İddialara göre, Altınok, AKP'ye ait parti araçlarını seçim çalışmalarında kullanmak üzere belediye bütçesinden karşılanan akaryakıtı kullanmakla suçlanıyor. Ovacık'taki Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait tesislerde, belediyeye ait iş makineleri ve araçlar için alınan akaryakıtın seçim araçları için de kullanıldığına dair kamera kayıtları bulunmuş durumda.

Akaryakıtın belediye araçlarının plakaları üzerinden alındığı ve maliyetinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu belirtiliyor. Soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı müfettişi, Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.'yı görevden uzaklaştırdı. Bu uzaklaştırma, akaryakıt alımlarının imza yetkisinin S.K.'da olması nedeniyle gerçekleştirildi.

Gizli Girişli 9 Odalı Yapı

Ayrıca, Ankara Keçiören Belediye binasının yakınlarında bulunan Aile Terapi Merkezi'nin 'gizli' girişi de ortaya çıkmıştı. Tabelasız binanın içerisinde 9 oda, her odada tuvalet-banyo, makam odaları, kütüphane ve mescit bulunduğu belirtilmişti. Bu gizli yapı da dikkatleri üzerine çekti.