Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri ise etkinlik için platform kurulması planlanan yerin hastane ve kütüphanenin yakınında olduğunu belirterek, bunun farklı bir yere kurulmasını istedi. Bunun üzerine İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

POLİSLER ARAYA GİRDİ

Vatandaşların da müdahil olduğu gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. er iki belediyenin zabıta ekipleri ile polisin meydandaki bekleyişi sürüyor.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Siz niye böylesiniz niye? Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00-02:00 arasında ‘konser’ gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti. Yine yalanlar söyleyecekler, inanmayın, gerçeği budur. İstanbul Büyükşehir Belediyesini, alışkanlık haline getirdiği bu zorbalıktan dolayı kınıyorum.” ifadelerini kullandı. https://twitter.com/hilmiturkmen34/status/1638121281336778753