İçişleri Bakanlığı duyurdu: Koruma araç ve polis sayısı azaltıldı İçişleri Bakanlığı duyurdu: Koruma araç ve polis sayısı azaltıldı

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Siyasi partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.Belediye başkan adaylarını düzenlenen tanıtım toplantılarıyla kamuoyuna duyuran AK Parti'nin meclis üyeliği aday listeleri de netleşti.İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, ilçesinde AK Parti tarafından 1. sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi.

2019 yerel seçimlerinde Bergama'da iktidar olan AK Parti mecliste 12 üyeyle temsil ediliyor. Şenlendirici seçilmesi durumunda aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olacak. Sanatçı  adaylığı konusunda medyaya henüz bir açıklama yapmadı.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ KİMDİR?

Hüsnü Şenlendirici, 12 Temmuz 1976 yılında İzmir Bergama'da dünyaya geldi. Dedesi ve babası Ergün Şenlendirici gibi o da müzik ve çalgılar içinde büyür yetişir. 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Dedesinin verdiği klarnet ile ilk "Harmandalı" çalmayı öğrendi. 6 yaşında başladığı ilkokulu Bergama'da okudu. 1988 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girer, 4 yıl sonra İngilizce yüzünden okuldan bitirmeden ayrılır.