Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil'in hakemlerle yaptığı görüşme gündeme bomba gibi düştü.

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) düzenli olarak online yaptığı iç değerlendirme toplantısında Dallas'ın hakemleri sert sözlerle uyarması dikkat çekti.

500 kişi haliç sularında kürek çekecek 500 kişi haliç sularında kürek çekecek

Hughdallas1 (1)

Eski ünlü İskoç hakem, "Türkiye'de hakemlik yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şunun altını net bir şekilde çizmek istiyorum. Eğer bu maçlarda görev almak, maçı değiştirecek kararları vermekten endişe ediyorsanız, yeteri kadar cesur değilseniz lütfen bunu bize iletin, daha cesur kişiler maçlara çıksın! Unutmayın ki kriter net olarak şudur; VAR, maçın hakemini açık ve net olan pozisyon için ekrana çağırır. Hakem ekrana geldiğinde, pozisyonun açık ve net olmadığını görüyorsa kendi kararına devam eder. Burada önemli olan şey, 'açık ve net' tanımı" dedi.

Dallasson (1)

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçnda Oosterwolde’ye yapılan müdahale ile ilgili olarak da Hugh Dallas, "Bu kadar net olan bir görüntüde, VAR hakeminin (Erkan Engin) hakemi çağırarak penaltı vermesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil arasındaki şu diyalog da dikkat çekti:

Hugh Dallas: "Pawel, VAR sence de hakemi çağırdığında kendi düşüncelerini çok fazla söylemiyor mu? VAR'ın yapması gereken sadece görüntüyü göstermesi. Burada sözel yönlendirme yapmıyor mu sence de?"

VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil: "Temas noktasını göstermesi doğru ama temas noktasını tam olarak göremiyorsanız bir de bunu sözlerinizle destekleyici bir tutum sergiliyorsanız,  bu hakemi bir şeye inandırmaya giriyor."