Kütahya'nın Emet ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Haluk Ş., Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı ve Tavşanlı Adalet Komisyon Başkanı ile internet tabanlı mesajlaşma uygulaması üzerinden konuşurken Adalet Bakanlığı'na, HSK üyelerine, HSK Genel Sekreterlik yöneticileri ile çok sayıda kamu görevlisine ağır hakaretler yağdırdı. Mesajlarda, "Bana soruşturma açacak babayiğitleri, aşk ve sabırla bekliyorum" diyen o savcı, başlatılan soruşturma sonrasında HSK tarafından meslekten ihraç edildi.

SORUŞTURMA AÇACAK BABAYİĞİTLERİ BEKLİYORUM

Emet Cumhuriyet Savcısı Haluk Ş., Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı F.K. ile internet tabanlı mesajlaşma uygulaması üzerinden konuşurken, Adalet Bakanlığı'na, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na ve meslek büyüklerine küfür etmeye başladı. HSK ve Adalet Bakanlığı'na ağır küfürler savuran Haluk Ş., mesajlarında "müfettiş falan gelse öyle dayak mayak boş iş. Güzel bir dayak yer canı çok kavga etmek isterse. Bunu da ben demiş olayım. Çok dev aynasında görmemek lazım müfettişi HSK'yı aciz basit insan hepsi" dedi. HSK Genel Sekreterlik yöneticilerine de ağır hakaretler içeren mesajlar gönderen Haluk Ş, "Bana soruşturma açacak babayiğitleri, aşk ve sabırla bekliyorum" yazdı.

KOMİSYON BAŞKANIYLA MESAJLAŞTI, HAKARETLER YAĞDIRDI

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre; Tavşanlı Başsavcısıyla mesajlaşmalarında ağır hakaretler yapan Cumhuriyet Savcısı Haluk Ş, bununla da yetinmeyerek Tavşanlı Adalet Komisyon başkanı ile yaptığı yazışmalarda da haddini aştı. Emet Kaymakamı, Kütahya Valisi gibi isimlere de ağır hakaretler içeren mesajlar gönderen Savcı Haluk Ş. "Bana yine bir şey olmayacak. Savcılık çok eğlenceli, çok güzel bir meslekmiş. Bir de seneye ben başsavcı olacağım" dedi. Kendisine soruşturma açacak kimsenin olmadığını yenileyen savcının gönderdiği mesajlar sonrasında Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından soruşturma izni verildi.

ŞAŞIRTAN SAVUNMA

HSK müfettişleri tarafından yapılan soruşturmada ifade veren Cumhuriyet Savcısı, 3 sayfalık savunmasında hakareti kişilerin kendilerine yapmadığını bunun için cezalandırılamayacağını savundu. Haluk Ş., "Bütün samimiyetimle yüksek takdirlerinize sunmuş olduğum ikrar mahiyetindeki ilk savunmamı tüm nedametimle tekrar ederim. Savunmamı, Bangolar yargı etiği, Türk Yargı Etiği Bildirgesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu doğrultusunda yapacağım. Muradım, son savunmamı hukuki minvalde yapabilmektir. İhtilat suretiyle hakaret suçunu öngören Türk Ceza Kanunun ilgili maddesinde belirtildiği üzere mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat edilerek işlenmesi gerekmektedir. Soruşturmaya konu olayda ihtilat edebilecek yalnızca iki kişi vardır" dedi.

MESELEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Müfettiş raporu sonrasında HSK 2. Dairesi tarafından Cumhuriyet Savcısı Haluk Ş.'nin meslekten ihraç edilmesine karar verildi. Kararda, işlenen fiilin mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak mahiyette olduğu anlaşıldığı belirtilerek Savcı Haluk Ş.'ye meslekten çıkarma cezası verilmesine oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.