Ulu Cami Vakfı yöneticileri tarafından düzenlenen ve yaklaşık 1500 kişinin katıldığı etkinlik, Hollanda'nın çeşitli kesimlerinden temsilcileri bir araya getirdi. Utrecht Polis Teşkilatı, belediye yetkilileri ve diğer kurumların temsilcileri, birlik ve dayanışma mesajlarıyla iftar sofrasını birlikte paylaştılar.

Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı ve katılımcılar, iftar sonrası camide akşam namazı için bir araya geldiler.

Hollanda'da Cami Önünde Iftar Yapıldı

AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak

Hollanda'nın En Büyük Müzesi projesi kapsamında yer alan Ulu Cami, ülkedeki ibadethanelere yapılan ziyaretlerin artması amacıyla önemli bir rol üstleniyor. Catharijneconvent Ulusal Müzesi'nin bu projeyi başlatmasıyla farklı dinlere ait ibadethaneler, kültürel ve sanatsal açıdan zengin içerikler sunarak ziyaretçilerini ağırlıyorlar.

Projenin bir parçası olarak seçilen Ulu Cami ve diğer ibadethaneler, mimari ve kültürel değerleriyle öne çıkıyorlar. Bu proje kapsamında ülkede 22 farklı dine ait ibadethane bulunuyor, bunlardan ikisi HDV'ye bağlı olarak Utrecht'teki Ulu Cami ve Almelo'daki Yunus Emre Camii.

Hollanda'da Iftar Yapıldı