Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı! Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

HABER MERKEZİ

Hizbullah’ın önceki gün İsrail’e fırlattığı füzelerin ardından, Nasrallah’ın yaptığı tehdit dolu açıklamalar İsrail halkını fena korkuttu! Şimdi herkes kapağı ülke dışına atmaya uğraşıyor. Ben Gurion Havalimanı tıklım tıklım dolu.

İki gün önce İsrail, Lübnan’daki Hizbullah mevzilerini savaş uçaklarıyla bombalamış, hemen ardından Hizbullah İsrail’e füze yağdırmıştı. İsrail’in hava saldırılarına karşı geliştirdiği Demir Kubbe’nin artık eskisi gibi koruma sağlayamadığı ve son saldırıda da büyük gedikler verdiği iddia ediliyor. Bir başka iddiaysa, Hizbullah’ın attığı 320 füzenin önemli bir bölümünün hedefi bulduğu, ancak İsrail medyasına ve Yahudilerin kontrolündeki uluslararası medyaya talimat verilip bunun gizlenmesi istendiği yönünde. 

İddialar ne olursa olsun, gerçek, haberimizin videosunda görüldüğü gibi. İsrail halkı ülkeyi terk etmenin derdinde. 

Hizbullah füzelerinin üstüne bir de Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın dün yaptığı açıklamalar Yahudi halktaki paniği daha da artırdı. Nasrallah, İsrail’in gerçekleri gizlediğini, attıkları füzelerin hedefi vurduğunu, Tel Aviv’in 1,5 kilometre yakınındaki askeri istihbarat ve hava üssünü de vurduklarını açıklamıştı. Nasrallah’ın bu açıklamalarının üstüne bir de; “Saldırılarımız sürecek. Daha hassas füzelerimiz var” demesi, İsraillilerin dışarıya gitmek için yollar aramaya başlamasına yetti.

Hizbullah’ın son füze saldırısının ardından uçuşlara kapatılan Ben Gurion Havalimanının uçuşlara yeniden başlamasıyla birlikte halk adeta buraya akın etti. Bekleme salonları tıklım tıklım doldu. Yolcuların yanlarındaki büyük bavullar, yurt dışına kalıcı ya da uzun süreli gittiklerinin göstergesiydi.

Editör: Elif Erbay