Dünya

Hizbullah, İsrail’in ünlü Golani Tugayı’nı vurdu

Hizbullah, İsrail ordusunun meşhur Golani Tugayı'na drone saldırısı düzenledi. Saldırıda, en az “4 askerin öldüğü, 7'si ağır 67 askerin yaralandığı” açıklandı.

Loading...

Abone Ol

Lübnan’daki Hizbullah, işgal altındaki Hayfa'nın güneyinde bulunan Binyamin yerleşimindeki ünlü Golani Tugayı'na ait bir eğitim kampına drone filosuyla operasyon düzenledi.

Hizbullah: Düzinelerce asker öldü ve yaralandı

Hizbullah’tan yapılan açıklamada saldırının "Hayber" serisi operasyonlar çerçevesinde, İsrail’in Beyrut ve diğer bölgelerde gerçekleştirdiği katliamlara tepki olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, düzinelerce askerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu saldırıdan sonra alarma geçti

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Hizbullah'ın savaşın başlangıcından bu yana gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olan saldırıda 4 askerin öldüğünü, 7'si ağır 67 askerin de yaralandığını” duyuruldu.

Açıklamada ayrıca insansız hava araçlarının hava savunmasını aştığı ve fark edilmediği belirtildi.

Ordu ve MDA’nın açıklaması çelişti

İsrail Kanal 12 Televizyonu, önce 15 askerin yaralandığını ardından sayının 20’ye yükseldiğini bildirdi. Kanal 12 haberin son revize edilen bilgilendirmesinde, üssün sorumlu komutanının “yaralanan 40 askerin öldüğünü” söylediğini aktardı.

İsrail Acil Müdahale Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada, ağır, orta ve hafif derece yaralanmaların olduğu, yaralıların çevredeki hastanelere nakledildiği bildirildi.

MDA’nın, “3 ağır, 18 orta ve 31 hafif yaralı” olduğunu bildirdiği açıklamasında “9” askerin durumu hakkında kullandığı belirsiz ifadeye, sosyal medyada tepki gösterildi.

Ordu yetkililerinin izin vermesinin ardından yayına geçen İsrail medyası olayı "savaşın başlangıcından bu yana yaşanan en zor olay" olarak nitelendirdi.

Basında yer alan haberlerin detayında, “askeri üste yemek için toplanan askerlerin vurulduğu” belirtilirken, Hizbullah'ın "nereyi, ne zaman vuracağını bildiği" vurgulandı.

Ordu ile sağlık yetkililerinin farklı açıklamaları, İsrail kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Acil müdahale servisi görevlilerinin “9” askerin öldüğünü tespit ettiği ve açıklayamadığını belirten İsrailli sosyal medya kullanıcıları, ordudan yapılan açıklamalara güvenmediklerini belirterek tepki gösterdi.